-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išmoka vaikui nuo sausio 1-osios: ką reikia žinoti?

Seimui priėmus naujos redakcijos Išmokų vaikams įstatymo projektą ir įteisinus vaiko pinigų mokėjimą visiems vaikams, būtų supaprastinta šios išmokos gavimo tvarka.
Kūdikis
Kūdikis / Vida Press nuotr.

Dėl kasmėnesinės išmokos gyventojui reikėtų kreiptis vieną kartą, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, ir informuoja apie būdus:

  • Elektroniniu būdu

Pateikti prašymą išmokai vaikui gauti nuo 2018 m. sausio 1 d. bus galima elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą spis.lt trimis būdais. Elektroninis parašas nėra būtinas.

Kreipiantis dėl universalios 30 Eur išmokos vaikui papildomų dokumentų teikti nereikia.

Vaizdo instrukciją, kaip prisijungti prie SPIS, galima peržiūrėti čia.

  • Raštu

Taip pat prašymą bus galima pateikti raštu savivaldybėje. Kartu reikės pateikti asmens dokumentą, jokių papildomų dokumentų kreipiantis dėl universalios 30 Eur išmokos vaikui nereikės.

„2018 m. vaiko pinigams administruoti bus skiriama apie 4,5 mln. eurų (šiems metams numatyta 1,1 mln. eurų), tad savivaldybės turės galimybes užtikrinti sklandžią socialinės paramos skyrių veiklą padidėjus veiklos apimtims“, – tikina ministerija.

Išmokos – nuo sausio 1-os, bet kreiptis galima ir vėliau

Išmoka vaikui, kaip ir kitos socialinės išmokos, mokama už praėjusį mėnesį ir grąžinama už 12 praėjusių mėnesių. Tai reiškia, kad Seimui priėmus įstatymo pataisas ir visiems tėvams įgijus teisę į išmoką vaikui nuo sausio 1 d., net jeigu tėvai kreiptųsi ir 2018 m. lapkričio mėn., išmoka bus išmokėta nuo 2018 m. sausio 1 d. Vadinasi, nėra būtinybės kreiptis jau 2018 metų pradžioje, tikina ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius