Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itin sunkius sužalojimus patyrusi šunytė Spurga kabinasi į gyvenimą: šeimininkai ir veterinaras prašo pagalbos

Šeiminkai ir veterinarijos klinikos darbuotojai dalinasi itin jautria istorija. Mažoji šunytė Spurga, kuriai vos 9 mėnesiai, pabėgo iš namų. Šeimininkai jos ieškojo ir rado tik kitą rytą, tačiau – itin sunkiai sužalotą, vos kvėpuojančią ir negalinčią judinti galinių letenų. Veterinarijos klinikos darbuotojas tikina, kad norint grąžinti šunytei kokybišką gyvenimą, reikės daugybės operacijų. Ilgas kelias jau pradėtas, tačiau jo kaina – didžiulė.
Šunytė Spurga
Šunytė Spurga / Asmeninio archyvo nuotr.

„Šio šuniuko vardas Spurga, jai tik 9 mėnesiai. Klientai kreipėsi, kai po nakties rado savo šuniuką sniege, nes iš vakaro buvo pabėgęs. Šuniuką rado visiškai sušalusį ir beveik nejudantį, sunkiai kvėpuojantį, kuris, kaip matėsi pagal sniego žymes, nuo kelio iki namų tiesiog šliaužė, nes negalėjo valdyti galinių letenų“, – istoriją pasakoja veterinarijos klinikos įkūrėjas Paulius Morkūnas.

Asmeninio arch./Šunytė Spurga
Asmeninio arch./Šunytė Spurga

Anot jo, atvežus į kliniką, šunytė labai sunkiai kvėpavo, iš nosies bėgo kraujas. Atliktus visus reikiamus tyrimus, prognozės suglumino tiek šeimininkus, tiek veterinarus.

„Diagnozė leidžianti susigriebti už galvos... O jų net kelios. Lūžusi nosies pertvara, diafragmos išvarža, vidaus organai krūtinės ląstoje spaudžia širdį, gyvūnas negali kvėpuoti. Lūžęs stuburas, nutraukti raiščiai ir lūžę dubens kaulai...

Bet neleidi sau taip galvoti, juk tai gyvybė, kuri nori gyventi.

Tą akimirką buvo tyla. Galvoje sukosi daug minčių, tiek problemų, patirta trauma tokia sunki, todėl reiks daug operacijų, daug laiko ir gal viskas mums nepasiseks... Bet neleidi sau taip galvoti, juk tai gyvybė, kuri nori gyventi“, - rašoma laiške, kuriuo prašoma visuomenės pagalbos.

Šeimininkams tokios operacijos ir šis gydymas būtų labai brangus, o tokių galimybių turi nevisi.

Vis tik, su šeimininkais buvo nutarta, kad Spurgai reikia suteikti šansą gyventi, mėginti išsikapstyti. To link einama mažais žingsniukais.

Po krūtinės operacijos šunytės būklę pavyko stabilizuoti per 14 dienų, vėliau atliktos traumatologinės operacijos, kurios finansiškai buvo brangios. Tokiomis akimirkomis, pasak P. Morkūno, pagalvoji, juk Lietuvoje yra daug gerų žmonių, o jeigu paprašyti prisidėti, nors keliais eurais.

Asmeninio arch./Šunytė Spurga
Asmeninio arch./Šunytė Spurga

Veterinarijos klinikos vadovas yra įkūręs savo vardo paramos fondą „Pauliaus Morkūno veterinarijos paramos fondas“. Užteko įdėti visą informaciją apie Spurgos istoriją ir vos per 12 valandų buvo paaukoti 2145 eurai.

Asmeninio arch./Šunytė Spurga
Asmeninio arch./Šunytė Spurga

P. Morkūnas atviras – pamačius skaičius, suprato, kad lietuviai yra be galo mylintis ir užjaučiantys. Šeimininkai ir veterinaras tikisi, kad prie Spurgos sveikatos prisidės ir daugiau žmonių, o šunytė ir vėl galės gyventi nuostabų gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius