Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką veikti per Velykas? Užduotys šeimoms apie gamtą – nemokamoje platformoje

Kad netrūktų idėjų, kaip pasiruošti Velykoms gamtai palankiu būdu ir ką smagaus nuveikti namuose karantino sąlygomis, gamtininkai siūlo specialias užduotis šeimoms jaunųjų gamtos reindžerių platformoje. Apie tai – pranešime žiniasklaidai.
Velykos
Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Nemokamoje jaunųjų gamtos reindžerių platformoje galima rasti daug tiek internetinėje erdvėje sprendžiamų, tiek į gamtą kviečiančių išeiti užduočių, testų ir žaidimų.

Tėvai tikrai ras idėjų, ką su vaikais smagaus nuveikus gamtoje. Šiuo metu galima rinktis iš daugiau nei 90 užduočių, kurias parengė 18 specialistų iš skirtingų organizacijų. Naujų užduočių sukuriama ko ne kasdien.

„Ruošiantis Velykoms pirmiausiai siūlome išbandyti natūralius dažus margučiams. Pabandykite spalvas išgauti ne tik naudojant mums įprastus svogūnų lukštus, bet ir įdomesnes priemones – ciberžolę, morkas, burokėlius, kopūstus, obuolius.

Juodojo strazdo kiaušiniai
Juodojo strazdo kiaušiniai

Specialioje užduotyje pateikiame instrukcijas, kaip pasidaryti šiuos natūralius dažus, taip pat – kviečiame dalintis gautais rezultatais. Tereikia prie platformos prisijungti ir eksperimentuoti“, – apie velykines užduotis pasakoja platformos kūrėja, Baltijos aplinkos forumo specialistė Rita Grinienė.

Platformoje taip pat siūloma vaikams susipažinti su keisčiausiais ir įdomiausiais Lietuvos gyvūnų kiaušiniais. Sprendžiant užduotį „Kitokie margučiai“ galima sužinoti, kokie kiaušiniai gali atrodyti kaip besišypsantys veidukai, kokie – kabinami ant šilko siūlo, o kokie – slepiami kokone. Pajudėti ir pasitelkti kūrybiškumą bei logiką privers „Gamtos margučių slėpynės“).

Ši užduotis pakvies pasigaminti keletą gamtoje randamų spalvingų kiaušinių, ir pabandyti juos kuo geriau paslėpti, užmaskuoti. Už išspręstas velykines užduotis vaikų laukia dovanėlės.

Jaunųjų gamtos reindžerių platforma – tai erdvė, kurioje ne tik mokomasi pažinti gamtą, suprasti joje vykstančius procesus, bet ir kviečiama bendrauti, kartu spręsti užduotis, varžytis renkant virtualius ženklelius už teisingai atliktas užduotis, tyrinėti gamtą.

Nors platforma skirta 6–14 amžiaus vaikams, tėvelių ar auklėtojų padedami užduotis gali spręsti ir darželinukai, o vyresni nei 14 metų vaikai taip pat gali rasti jiems įdomių užduočių. Platformoje šiuo metu – daugiau nei 8 000 registruotų naudotojų.

Platformoje taip pat galima rasti smagių leidinių, filmukų apie gamtą bei idėjų, ką smagaus su vaikais nuveikti gamtoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius