Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos be streso – kaip joms pasiruošti?

Vienos gražiausių ir laukiamiausių žiemos švenčių jau visai čia pat. Nors šiais metais švęsime šiek tiek kitaip, ne dideliame draugų, artimųjų būryje, tačiau nepamiršime tikrosios šventinės dvasios, tradicijų ir, žinoma, keitimosi dovanomis.
Kalėdos be streso
Kalėdos be streso / Partnerio nuotr.

Jeigu jaučiate nedidelį nerimą ar stresą ir svarstote, kaip tinkamai ir be galvos skausmo pasiruošti Kalėdoms, per trumpą laiko supirkti šventines dovanas, jums pateiksime specialistų patarimus, kurie suteiks galimybę į žiemos šventes pažiūrėti kitu kampu, ramiai, jaukiai ir nesijaudinant. Pirmiausia, jeigu neturite paruošę dovanų artimiesiems bei draugams, patariama kuo greičiau sudaryti tikslų sąrašą ir sėsti prie kompiuterio šias nupirkti. Ruošiant sąrašą, taip pat pravartu peržvelgti piniginės turinį. Jeigu jums atrodo, kad turimų santaupų visoms dovanoms, Kalėdinėms dekoracijoms ar šventinio stalo produktams nupirkti gali neužtekti, kreditai išskirtinėmis sąlygomis gali tapti sprendimu.

Pirkite internetu

Jei susiduriate su svarstymais, ką padovanoti mylimai mamai, sesei ar draugui, patariama gerai apgalvoti, ar metų eigoje negirdėjote garsiai išsakytų asmens norų, svajonių. Galbūt vasarą kartu praeidami pro parduotuvės vitriną išgirdote komentarą, kaip jums artimam žmogui patinka skaityti knygas ar klausėtės pasakojimų, kokią kvepalų kolekciją jis turi. Norint labiausiai nudžiuginti ir pralinksminti artimuosius Kalėdinėmis dovanomis, išpildykite nedideles jų svajones. Pasak specialistų, šiemet vienos laukiamiausių dovanų gali būti susijusios su namų aplinka ir šios jaukumo kūrimu. Kvepiančios žvakės, namų kvapai, šilti pledai, jaukūs ir minkšti laisvalaikio kostiumai, pižamos, rankšluosčiai yra tos dovanos, kurios ne tik praktiškos, naudojamos, bet ir tampančios asociacija su žiema. Visus minėtus daiktus galite įsigyti internetu, todėl jums nereikės kelti kojos iš namų, sutaupysite laiko ir saugosite savo sveikatą.

Kai kuriems žmonėms šventinį stresą kelia ne dovanų pirkimas, pakavimas, o Kūčių bei Kalėdinio stalo patiekalų ruošimas. Kaip jam pasiruošti, kaip nepamiršti nusipirkti visus reikiamus produktus ir be reikalo nevaikščioti po parduotuves? Čia jums į pagalbą ateis dar vienas sąrašas. Kadangi iki Kūčių laiko dar turime, naudinga kasdien, pamažu pildyti produktų bei gėrimų sąrašą, kurio pirkimą galėsite įvykdyti likus maždaug 3-ims dienoms iki švenčių. Tiesa, taip pat internetu – tokiu būdu save apsaugosite nuo bereikalingų pirkinių. Turėdami laiko ir neskubėdami, užsirašykite karštų patiekalų, mišrainių, salotų, užkandžių sąrašą ir vos prisiminus dar vieną produktą, kurį norėsite matyti ant šventinio stalo, jį užsirašykite. Jeigu po ranka neturite rašiklio, šiais laikais tai ne bėda, kadangi užsirašymui rekomenduojama atsisiųsti mobilias programėles, skirtas būtent pirkinių sąrašams sudaryti.

Partnerio nuotr./Kalėdos be streso
Partnerio nuotr./Kalėdos be streso

Pabaikite neatliktus darbus

Kalėdos be streso yra tuomet, kai galvoje neverda mintys apie neatliktus darbus ar pamirštą išsiųsti elektroninį laišką. Ramiai apgalvokite, kokius darbus galite atidėti kitiems metams, o kuriuos atlikti yra tiesiog būtina. Patikėkite, net jeigu pora dienų reikės padirbėti ilgiau negu planavote, šventiniu laikotarpiu džiaugsitės ramybe ir didžiuositės savimi, jog pavyko įveikti svarbias užduotis anksčiau negu planavote. Kas gali būti geriau nei buvimas su šeimos nariais, juokas kartu, pokalbiai, keitimasis dovanomis, kasdienybės aptarimas, stalo žaidimai ir žinojimas, jog rytoj galėsite išsimiegoti ir nereikės keltis įprastu darbo dienų režimu.

Nors šiemet šventės bus kitokios, neleiskite sau pasiduoti niūroms nuotaikoms ar liūdesiui, juk Kalėdos nėra atšauktos. Jaukus ir šiltas buvimas namuose su artimiausiais žmonėmis yra brangiausia, ką kiekvienas iš mūsų turime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius