Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kalėdų krautuvėlė gerina gerumo rekordus

SOS Kalėdų gerumo krautuvėlė, kurioje galima įsigyti paramos krepšelius vaikams, startavo tik praėjusią savaitę, o jau muša pirmuosius gerumo rekordus. Kalėdų dovanos SOS šeimos vaikams krepšeliai buvo išpirkti vos per tris dienas, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Kalėdų dovana
Kalėdų dovana / Organizatorių nuotr.

„Elektroninę paramos krepšelių parduotuvę kūrėme norėdami suteikti žmonėms paprastą ir patogų būdą padėti vaikams, kartu sukurti galimybę pasirinkti, ką labiausiai norisi remti, – pasakoja „SOS vaikų kaimų“ projektų vadovė Justina Jasinskė. – Puikiai žinojome, kad žmonės noriai dalinasi gerumu, kai žino apie konkrečius vaikų poreikius ir pasitiki mūsų organizacija.

Tačiau pirmosios dienos mus labai maloniai nustebino. Visiškai išparduoti visus 70 Kalėdų dovanos SOS šeimos vaikams krepšelių per tris dienas tikrai nesitikėjome. Esame labai dėkingi visiems prisidėjusiems: ir pirkusiems Kalėdų dovanas vaikams, ir įsigijusiems kitus vaikams labai reikalingus krepšelius.“

Organizacija „SOS vaikų kaimai” kasdien rūpinasi 70 tėvų globos netekusių vaikų. Šie vaikai auga SOS šeimose: mylinčioje, saugioje ir įprastą šeimą primenančioje aplinkoje, turi nuolat jais besirūpinančius suaugusiuosius ir savo namus.

„Sakoma, kad vaikui užauginti reikia viso kaimo. Nuostabu žinoti, kad kiekvieną tėvų globos netekusį vaiką palaiko ne tik šalia esantys suaugusieji, dėl jo kasdien dirbantys organizacijos darbuotojai, tačiau ir visa Lietuvos visuomenė. Kartu esame stiprūs ir galime dovanoti meilę ir gerumą tėvų globos netekusiems vaikams,” – džiaugiasi Justina Jasinskė.

Parduoti krepšeliai taps dovanomis vaikams

Per rekordiškai trumpą laiką parduoti 70 Kalėdų dovanos krepšelių taps SOS šeimose augančių vaikų Kalėdinėmis dovanomis. Kiekvieno vaiko svajones ir norus puikiai žino kasdien juos auginantys ir šalia esantys suaugusieji – SOS mama, teta arba dėdė. Todėl visos už krepšelius surinktos lėšos keliaus tiesiai į 12 SOS šeimų biudžetus, kad šeimų suaugusieji galėtų patys nupirkti skirtingas dovanas kiekvienam vaikui, kurios Kalėdų rytą atsidurs po Kalėdų eglutėmis ir pradžiugins mažas širdeles.

Krautuvėlėje – dar daug vaikams reikalingų paramos krepšelių

SOS Kalėdų gerumo krautuvėlė, nors ir išpardavusi Kalėdų dovanos SOS šeimos vaikams krepšelius, veiks ir toliau, nes vaikai auga kasdien ir poreikių yra išties daug. Krautuvėlėje vis dar galima įsigyti kitus Kalėdinius krepšelius: dovaną dienos centrą lankančiam vaikui ar šventinę vakarienę SOS šeimai. Taip pat krautuvėlėje – įvairios vaikams reikalingos prekės ir paslaugos, nuo pramogų iki maisto, vitaminų ar psichologinės pagalbos.

Kiekvienais metais organizacija padeda daugiau nei 2000 Lietuvos bei Ukrainos vaikų – vieni vaikai naudojasi dienos centrų paslaugomis, kitiems suteikiama pagalba jų pačių namuose, treti – auga SOS šeimose. Visi kartu pasirūpinkime, kad šiems vaikams nieko netrūktų – apsilankykime čia ir nupirkime Kalėdinį paramos krepšelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius