Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Leidimas turėti meilužį: populiarėjantis santuokos būdas slepia gilesnius dalykus

Atvira santuoka – susitarimas, kai susituokę žmonės vienas kitam leidžia turėti papildomų partnerių. Kas tai: besąlygiškas kito žmogaus priėmimas ar įteisinta neištikimybė? Sekso šeimoje trūkumas ar noras, kad sutuoktinis būtų laimingas?
Meilės trikampis
Meilės trikampis / Vida Press nuotr.

Pasaulyje tokia santuoka populiarėja tarp garsenybių ir apie ją vis dažniau prabyla pačios žvaigždės. Tokioje gyvena aktorius Willas Smithas su žmona, Bradas Pittas, susitikinėjantis su ištekėjusia manekene Nicole Poturalski, aktorius Ethanas Hawke‘as su žmona ir kiti. Lietuvoje, panašu, atviros santuokos pasirinkimas vis dar griežtas tabu.

Porų psichologas Mykolas Truncė papasakojo, kas yra atvira santuoka ir dėl ko partneriai gali norėti tokioje gyventi. Pasak terapeuto, toks pasirinkimas nėra naudingas abiem sutuoktiniams ir vienas dažniausiai lieka nelaimingas. Atvirą santuoką jis vadina netinkamu vidinių problemų sprendimu maskuojant savo nepatenkintus poreikius.

Atvira santuoka – po truputį populiarėjanti sąvoka visame pasaulyje, ką iš tiesų ji reiškia?

– Ji reiškia, kad žmonės turi nepatenkintų poreikių ir vietoje to, kad juos išsiaiškintų ir išmoktų patenkinti šeimoje arba kiekvienas savyje, ieško to išorėje. Atviros santuokos susitarimas nėra problemos sprendimas. Problema yra žmonių viduje. Tarkime, žmona nori daug kalbėti, o vyras – tylėti. Per dieną po miego ir darbo lieka apie 8 valandas laiko kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius