Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

M.Obama atvirai papasakojo, ką teko išgyventi jos dukroms vyro prezidentavimo metu

JAV prezidento Baracko Obamos žmona Michelle Obama papasakojo, kaip šeimos gyvenimą apribojo priverstinai padidintas saugumas, kurio reikėjo laikyti vyro prezidentavimo metu ir kokį poveikį ši papildoma našta turėjo asmeniniam dukrų draugių šeimų gyvenimui.
Barackas ir Michelle Obamos su dukromis Sasha ir Malia
Barackas ir Michelle Obamos su dukromis Sasha ir Malia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Obama portalui pasakojo, kad jeigu dukros norėdavo nakvoti pas drauges, prezidento žmona turėdavo įspėti jų tėvus, kad bus tikrinamas jų gyvenimas ir namai, rašo portalas businessinsider.com.

„Įsivaizduokite, kad mano dukterys atvyks pas jus į svečius su nakvyne, – sakė moteris. – Štai kaip atrodydavo skambutis: „Sveiki. Mums reikės jūsų „Sodros“ numerio. Mums taip pat reikės jūsų gimimo datos. Jūsų namus atvyks apieškoti. Jei namuose turite ginklų ar narkotikų, tiesiog pasakykite jiems „taip“, nes jie vis tiek juos suras.

Nemeluokite – jie jų neatims, jiems tiesiog reikia žinoti, kur jie yra. Ir, hm, ačiū, kad priimsite Malią ir Sashą. Ir, beje, prie jūsų namų visą naktį budės ginkluotas vyras. Būtų labai miela, jei leistumėte jam pasinaudoti tualetu.“ Žinote, stebiuosi, kad mano vaikai turi draugų“, – juokavo buvusi pirmoji ponia.

Maliai buvo devyneri, o Sashai – šešeri, kai B.Obama buvo išrinktas JAV prezidentu 2008-aisiais. Aštuonerius metus jų šeima gyveno Baltuosiuose rūmuose.

M.Obama sakė, kad dėl saugumo reikalavimų jų, kaip paauglių, gyvenimai buvo tikrai netipiški.

„Mano vaikus nuolat lydėjo ginkluoti sargybiniai. Įsivaizduokite pirmąjį bučinį ginkluotų vyrukų su ausinėmis apsuptyje“, – sakė moteris.

Praėjusiais metais M.Obama juokavo, kad jos vyras antrą kartą balotiravosi todėl, kad jo dukras saugotų Slaptoji tarnyba.

Vida Press nuotr./Barackas Obama su šeima
Vida Press nuotr./Barackas Obama su šeima

„Visada sakiau, kad antrosios kadencijos mano vyras siekė norėdamas išlaikyti agentus šalia dukrų jų paauglystės laikotarpiu, – kažkada „Tonight Show“ sakė moteris. – Jis sakydavo: „Turime laimėti, nenoriu, kad tos mergaitės vaikštinėtų vienos.“ Jis norėjo, kad jas visur lydėtų ginkluoti vyrai. Jis sunkiai dirbo, kad gautų tuos balsus. Jis vis sakydavo „Nagi, balsuotojai!“

M.Obama taip pat prasitarė, kad jos dukterys verkė, kai 2017-aisiais Donaldo Trumpo inauguracijos dieną teko išsikraustyti iš Baltųjų rūmų.

„Tiesa ta, – sakė moteris, – kad tą dieną mergaites iškrausčiau iš vienintelių namų, kuriuose jos užaugo. Manau, daugelis tai visai pamiršta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius