Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mamostogų“ dalyvėms bus atskleistos vaikų nemiego, nevalgymo ir nemeilės sau priežastys

Vidurvasaris šiemet bus ypatingas mamų bendruomenei – jau liepos 31 d. jos rinksis į pirmąjį mamų festivalį „Mamostogos“, kurio metu ne tik semsis žinių iš profesionalų, bet ir pramogaus kartu su savo atžalomis, o festivalį vainikuos – atlikėjų Baibos ir Augustės koncertas.
„Mamostogos“
„Mamostogos“ / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Šeima Mama

Pirmąkart vykstantis renginys šiemet pritraukė ir mamų bendruomei puikiai žinomas specialistes: psichologę, knygos „Atsakinga tėvystė“ autorę Jūratę Bortkevičienę, gydytoją-dietologę Liną Barauskienę bei miego konsultantę Dovilę Šafranauskę.

Pastaroji miego paslaptis pradėjo nagrinėti gimus dukroms dvynėms. Moteris juokauja, jog buvo daug minčių, kad jau daugiau gyvenime ji nebemiegos. Tačiau tokie motinystės iššūkiai privertė ne liūdėti, o ieškoti atsakymų, priežasčių, o šiandien savo patirtimi ir žiniomis specialistė pasiruošusi dalintis su kitomis mamomis.

„Kai nemiegotos naktys ima temdyti dienos nuotaikas, patarimai kaip pagerinti vaikų miegą tampa iti aktualiais. Ypač jei juos girdime iš skirtingų žmonių, pastiprintus istorijomis, apie išmiegotas naktis ir vaikus, kurie patys atsigula lovelėse ir ...ramiai užmiega! Ir visgi, kaip žinoti, kurie iš patarimų yra teisingi, o kurie tiesiog mitai? Ar teisingi tik iš dalies? O kartais netgi galintys atnešti daugiau žalos nei naudos? Drauge aptarsime dažniausiai girdimus miego patarimus, versijas, kodėl jie tokie populiarūs. O taip pat ir tikras įžvalgas, galinčias padėti ramesniam vaikų, o kartu ir jų tėvelių miegui“, – pranešimą pristato D.Šafranauskė.

Projekto partnerio nuotr./Dovilė Šafranauskė
Projekto partnerio nuotr./Dovilė Šafranauskė

Festivalio lektorė, psichologė bei trijų vaikų mama Jūratė Bortkevičienė skaitys pranešimą tema „Ne tik mama. Ar tampu blogesne mama, jei noriu dirbti/veikti/kurti augindama vaikutį?“

„Labai dažnai moterys save įvardina, kas jos yra kitų žmonių atžvilgiu, įvardina savo pareigas, statusą, kas jos yra aplinkiniams, bet pamiršta, kad ji yra individuali asmenybė, kuri gali ir turi paisyti savo poreikių. O kai pati bus laiminga – laimingi bus ir vaikai, vyras, kiti giminės ir net darbe ji bus labiau vertinama.

Projekto partnerio nuotr./Jūratė Bortkevičienė
Projekto partnerio nuotr./Jūratė Bortkevičienė

Taip pat labai dažnai moteris turi plėšytis tarp noriu ir galiu, tarp motinystės ir karjeros. Todėl visų pirma svarbu sau įvardinti, ko aš pati iš tikrųjų noriu, o jau tada ieškoti galimybių. Ir tai reikia padaryti nuoširdžiai, ne dėl kitų, o visų pirma dėl savęs. Reikia suprasti, kad mes visos esame skirtingos: yra mamos, kurios mielai visą dieną leidžia su mažyliu, su juo žaidžia, gamina maistą ir t.t.; Bet yra mamos, kurioms visą dieną būti su vaiku yra labai sunku, jos nori bėgti, lėkti, kurti.

Bet jos visos yra nuostabios mamos, mylinčios savo vaikus. Ir turbūt visai nesvarbu, ką bedarytumėte, jūs vis tiek galite sulaukti kritikos iš aplinkinių. Bet suvokus, kad gyvenimas yra jūsų, suprasite, kad patį geriausią sprendimą priimsite pačios. Pranešimo metu pakalbėsime ir apie tai, ką sako mokslas – kokie skirtumai tarp vaikų, kurių mamos dirba ir kurių juos augina namie.“

Aštuonerius metu gydytoja-dietologė dirbanti Lina Barauskienė su mamomis diskutuos apie vaikų mitybos principus, jos pranešimo tema „Sveikas vaikas – laiminga mama“.

Projekto partnerio nuotr./Lina Barauskienė
Projekto partnerio nuotr./Lina Barauskienė

„Apie tai ką mūsų vaikai turėtų valgyti, šiuolaikinės mamos žino labai nemažai. Ir tas džiugu. Tačiau ne mažiau svarbu yra tai, KAIP vaikai turėtų valgyti. O čia dažnai pasiklystama. Mamos stengdamosi būti geriausios ir norėdamos, kad jų vaikams nepritrūktų nieko, kartais pasistengia per daug, norėdamos, kad vaikai kaskart ištuštintų savo lėkštes. Arba atvirkščiai, auklėdamos visiškos laisvės principu, maitina vaiką, kada jis nori ir tuo, ko jis nori. Kaip elgtis, kad valgymas netaptų kovos lauku? Kaip užauginti kompetentingą valgytoją turintį neutralų santykį su maistu? Kas yra atsakomybės pasidalinimas valgant? Būtent apie tai, kad, valgymo/maitinimo elgsena yra ne mažiau svarbi nei maisto produktai, kuriuos renkamės savo mažyliams, kalbėsimės festivalio metu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius