Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažylis parduotuvėje. Kaip išvengti skandalo?

Nesakome, kad kiekvienam vaikui didžiulėje ryškių spalvų ir šviesų, saldėsių ir kitų gardumynų kupinoje parduotuvėje apsisuka galva, tačiau pagundoms atsispirti tikrai sunku. Nepaisant to, ar tau penkeri, ar dvidešimt penkeri... Žodžiu, prekybos centrai suinteresuoti, kad mes pirktume, na, o maži vaikai – tai lyg raudonas audeklas buliui, į kurį jie nusitaikę. Dauguma tėvų pasakys, kad nėra ko mažylių temptis į parduotuvę, tačiau ilgainiui vis tiek to neišvengsime.
Vaikas parduotuvėje. Kaip išvengti skandalo?
Vaikas parduotuvėje. Kaip išvengti skandalo? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Vaikai

O jie nori visko: mašinytės, lėlytės, saldainiuko... Galiausiai, negavę to, ko trokšta, prapliumpa ašaromis, graudžiai kūkčioja arba pradeda isterikuoti. Nė viena situacija nėra maloni tėvams: neturintys vaikų dažniausiai kraupsta nuo besispardančio mažylio elgesio, na, o tiems, kuriems teko susidurti, gali tik užjaučiančiai palinksėti galva...

 

Ką daryti? Kaip išvengti konfliktinių situacijų ir ramiai apsipirkti? Galite išbandyti kelis patarimus. Svarbiausia, keliaujant į parduotuvę, pasitelkti kūrybiškumą.

 

♦ Labai dažnai padeda paprastas susitarimas su mažyliu – jis jaučiasi jums lygiavertis ir rimtai priima pasakytus žodžius. Pavyzdžiui, galite pasakyti: „Dabar mes keliaujame į parduotuvę. Reikia įsigyti įvairių prekių. Ar tu ko nors norėtum?“ Mažylis jums visada pasakys, ko trokšta. Tiesa, tai jums gali būti nepriimtina, tarkime, kokia nors itin brangi mašinytė. Tuomet reikia mėginti ieškoti kompromiso, kuris tenkintų abi puses. Vaikas, eidamas į prekybos centrą, jau žinos, ko gali tikėtis. Vis dėlto, kai apraibsta akys, susitarimai dažnai pamirštami, todėl kai situacija pradeda kaisti, pasitelkite diplomatiją ir priminkite vaikui, dėl kokio daikto tarėtės. Tik nepradėkite šaukti! Reaguokite ramiai, tuomet ir mažylis geriau jus supras.

 

♦ Su mažyliu sudarykite sąrašą, ko jums reikia. Sąrašą būtinai neškitės į parduotuvę ir leiskite jį laikyti savo vaikui . Jis jaus, kad juo tikite ir pasitikite. Kartu ieškokite prekių ir, kai rasite jas, išbraukite. Toks užsiėmimas mažyliui bus tikrai įdomus! Dar smagiau bus, jeigu ne užrašysite, bet nupiešite maisto produktus, tuomet, radus reikiamą, šalia tereikės uždėti pliusiuką, tarkime, duonos kepaliukas, pieno pakuotė, o gal kai kur net ir mažas saldainiukas... Galiausiai sąrašo sudarymas ir nupaišymas taps linksmu žaidimu visai šeimai.

 

♦ Apsipirkdamos į procesą įtraukite mažylius: leiskite pastumti prekių vežimaitį, paprašykite paduoti vieną ar kitą prekę, būtinai pasitarkite. Pavyzdžiui: „Kaip manai, ar toks pirkinys patiktų tėčiui / broliui / sesei? Kaip galvoji, ar jau viską nupirkome? Ko dar trūksta?“ ir t. t. Vaikai jaučiasi svarbūs ir atsakingi, todėl savo dėmesį nukreipia į pagalbą jums, o ne į blizgančius popierėlius ir žaislus.

 

♦ Pasakokite apie prekes, pavyzdžiui, kaip atsiranda pienas, iš kokios šalies atkeliauja vaisiai, kaip jie auga, kaip noksta, koks jų skonis, kokių produktų reikia skaniam ir gardžiai kvepiančiam pyragui. Pasakos ir stebuklingos istorijos taip pat užburia vaikus, tad pasitelkite visą kūrybiškumą.

 

♦ Ką daryti, jei vis dėlto nė vienas patarimas nepadeda ir bandymai išvengti konfliktinių situacijų yra bergždi? Tuomet, žinoma, stengtis apsipirkti be vaikų, arba, jeigu esate dviese su antrąja puse, paprašyti, kad jis pasirūpintų mažyliu, tarkime, išvestų iš parduotuvės, kad pagundos liktų kuo toliau. Isterijos metu geriausia išlikti ramiems ir nekreipti dėmesio: žinia, pasidavusios vaiko klastai ir norui kuo greičiau nuraminti, jūs įstumiate save į uždarą ratą. Nupirksite tai, ko vaikas išsireikalavo riksmu, mažylis žinos, kaip elgtis kitą kartą...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius