Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 29

Metodas, kurį po skyrybų išbando ir lietuviai: teisininkė įvardijo, kas laukia taikant „paukščių lizdą“

Lietuvoje, kaip ir daugelyje šalių, daugėja skyrybų, kurios apsunksta, jei pora turi ne tik bendrą būstą, bet ir vaikų. Stengiantis sukelti jiems mažiau nepatogumų, kai kurie tėvai pasiryžta taikyti „paukščių lizdo“ metodą – vaikai ir toliau lieka šeimos būste, kuriame pakaitomis su jais gyvena tai mama, tai tėtis. Šią užsienio praktiką perima ir kai kurie lietuviai. Tik ar viskas taip paprasta?
Eglė Šiugždinytė ir asociatyvioji nuotr.
Eglė Šiugždinytė ir asociatyvioji nuotr. / Shutterstock ir Monos Dubickienės nuotr.

Su šia praktika yra susidūrusi ir teisininkė, mediatorė Eglė Šiugždinytė, kuri padeda „paukščių lizdo“ metodą nusprendusioms taikyti šeimoms aptarti tolimesnio gyvenimo sąlygas.

Pašnekovė papasakojo apie realius lietuvių išbandytus atvejus, „paukščių lizdo“ privalumus bei trūkumus ir paaiškino, kodėl ši metodas tinkamas tik laikinai.

Tikslas – kuo mažiau traumuoti vaikus

Teisininkės teigimu, „paukščių lizdo“ metodo pavadinimas kilo dėl panašumo į paukščius, kurie paeiliui palieka jauniklius lizde, kol ieško maisto.

„Šio metodo tikslas – kuo mažiau traumuoti vaikus po tėvų skyrybų, suteikiant galimybę jiems gyventi šeimos namuose ir užtikrinant bendravimą su abiem tėvais, – paaiškina Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos valdybos narė. – Po skyrybų ar separacijos, vaikai lieka gyventi šeimos namuose, o tėvai pakaitomis, dažniausiai kas savaitę, gyvena su jais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius