-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motinos diena: dovanų idėjos – sentimentalu, miela ir praktiška

Ką padavanoti mamai? Laiką? Daiktą? Malonumo valandas grožio centre? Tik jūs pažįstate savo mamą geriausiai ir žinote, ko jai reikia. Ypač tada, kai mama tvirtina: „Man nieko nereikia, vaikeli, svarbu, kad atvažiuotum.“
Motinos diena
Motinos diena / 123RF.com nuotr.

Mes mėgstame apiberti dovanomis ir padėkoti už gyvenimo pamokas, už laiką, supratimą, rūpestį, kantrybę ir amžinai lydinčią meilę. Nebus lygiavertės dovanos tai, kuri jau yra, – tai mamos suteikta gyvybė.

Tačiau net ir tai suprasdami, mes norime mamą pasveikinti. Atsižvelgdami į tai, ką jūsų mama vertina, išsirinkite dovaną iš tam tikros grupės.

Emocinga ir sentimentalu

Moteriškumo grandinė. Šventinę dieną surenkite kelių kartų moterų fotosesiją: močiutė, mama, dukra, anūkė. Gražiausia – vieno stiliaus darbužiai. Idealu – balti.

Daiktiniai įrodymai. Greičiausiai mama išsaugojo ir jums padovanojo tuos žymenis, kuriuos seselės gimdymo namuose užriša kūdikiams ant rankų ir pažymi naujagimio vardą (lytį), svorį, gimimo laiką. Galite išsiuvinėti ar kaligrafiškai surašyti visų vaikų „žymenis“, šalia jų dar įdėti vaikų „veidelius“ – tada ir dabar. Kūrinį įrėminkite.

Nuotraukų koliažas. Atrinkite, atspausdinkite ir įrėminkite nuotraukų koliažą ar atskirą nuotrauką, kurioje būtų mama su vaikais ar anūkais. Svarbi sąlyga – toje nuotraukoje mama turi sau patikti.

Portretas. Dabar yra įvairiausių mobiliųjų programėlių, kurios nuotraukas paverčia meno kūriniu – atrodo lyg akvarelė ar tapybos darbas. Padovanokite mamai jos portretą.

Prieš ir po. Internetas pasėjo bumą nuotraukų, kai jų herojai atkartoja vaizdą, užfiksuotą prieš 20 ar daugiau metų. Turite nuotrauką, kur mama jus vežioja vežimėlyje ar žaidžia kartu smėlio dėžėje? Pakartokite tai! Juoko iki ašarų tikrai bus. Nepamirškite įamžinti!

Miela ir romantiška

Puodelis-termosas. Mama visur skubanti, vairuojanti ir nespėjanti? Tiks indas karštiems gėrimams. Galės įsipilti jo kavinėse ar degalinėse. Gerdama karštą gėrimą prisimins jus.

Saldi pasaka. Saldainių dėžutė – klasika, bet išties beveik visuomet nudžiugina ir sušildo. Paieškokite kuo įdomesnių, tarkime, šokoladinių saldainių su sėklomis ar liofilizuotomis uogomis.

Espresso kavinukas. Jūsų mama – užkietėjusi kavomanė? Tai gerų kavos pupelių pakuotė ir ryškus stilingas kavinukas būtent espresso kavai virti bus ta dovana, kuri mamą džiugins kiekvieną rytą.

Šalis arba skarelė. Čia jau reikės žinoti mamos skonį ir mėgstamas spalvas. Jeigu sudėtinga, rinkitės pastelines spalvas, kurios pagyvina veidą, atrodo jaunatviškai.

Aromaterapinė žvakė. Sojų vaško žvakė su eteriniais aliejais – malonioms atokvėpio akimirkoms.

Vizažistė be pakvietimo. Padažykite mamą, padarykite šukuoseną, nulakuokite nagučius (kojų – irgi!).

Bilietai į teatrą/koncertą. Būtinai su mama drauge! Arba du bilietai – ir tegu mama jau renkasi, ką pakviesti į draugiją.

Stilingas jaukus chalatas. Galite suraukti nosį, išgirdusios šį žodį, tačiau kilpinis, minkštas ir ilgas chalatas patiks visoms moterims. Galite išrinkti ir šilko drabužį, tačiau tikrai žinodami, kad mama dėvės, o ne laikys „kokiai nors progai ar ligoninei“. Žinote, kaip būna su tomis mamomis... Įtikinkite, kad geriausia diena yra ŠIANDIEN!

Eterinių aliejų rinkinys. Tikrai nebus blogai, jei pakviesite mamą drauge išsirinkti: juk jums gali patikti, pavyzdžiui, levandos, o mama dievins tik pipirmėtes. Paklauskite konsultantės, koks skirtingų eterinių aliejų poveikis. Gal atrasite tokį, kuris sumažins mamai kartais užklumpančius galvos skausmus?

Vida Press nuotr./Eteriniai aliejai
Vida Press nuotr./Eteriniai aliejai

Žurnalo prenumerata. Skaitiniai – visiems metams! Užsakykite storą mėnesinį žurnalą – mama, kaskart vartydama vis naują numerį, nudžiugs prisimindama, kad apie ją pagalvojote.

Naudinga ir praktiška

Daržovių trintuvas. Metams bėgant, žiūrėk, jau sunkiau ir atsikąsti, ir sukramtyti. Todėl daržovių trintuvas leis jūsų brangiausiam žmogui jaustis patogiau ir gauti reikiamų vitaminų. Pagaliau – toks buities daiktas dar niekam nepamaišė.

Sveikatos pakuotė. Žuvų taukai, kalcio ir magnio kompleksai, širdį stiprinantys lašai, vitaminas D – tai ir dar daugiau galite sukrauti į stilingą pintinėlę. Juk išties sveikata – svarbiausia. Jei mama vis pakalba, kaip gerai būtų po ranka turėti kraujospūdžio matuoklį, gal metas jį padovanoti?

Vilnonis užklotas. Jis pravers ne tik lauke, sėdint ant suolelio, pridengti kojas, bet ir rudens bei žiemos vakarais namuose. Kas tuomet maloniau nei gera knyga, sofa ir pledas? Na, nebent vaikų ir anūkų vizitas. Trumpas vizitas, beje.

Prieskonių vazonėliai. Galite surikiuoti dėžėje vazonėliuose augančius prieskonius ir pridėti... dar porą indelių su žemėmis ir sėklų rinkiniais. Bus mamai ir užsiėmimas, ir gardi puošmena ant namų palangės.

Fotolia nuotr./Prieskoninės žolelės ant palangės
Fotolia nuotr./Prieskoninės žolelės ant palangės

Senjoros rinkinys. Yra studentiškas riešutų rinkinys, o jūs galite suruošti mamai rinkinį, pavyzdžiui, iš įdomesnių sėklų nei kruopų: ispaninio šalavijo sėklų, moliūgų sėklų, bolivinių balandų, raudonųjų lęšių. Žinoma, nesumaišykite – juk ne Pelenei darbą skiriate, o mylimą mamą apdovanojate.

Pėdų masažuoklis. Masažuoklis (panašus į medinius „skaitliukus“) guli ant grindų, o mamai tereiks tik sėdėti ir brūžinti pėdas. Suaktyvins taškus, pagerins kraujotaką. Tiesiog linksmosios pėdutės!

Kremas veidui ir rankoms. Žinoma, viskas tam, kad mamos veidas spindėtų, o rūpestingos rankos būtų švelnios. Galite pridėti ir vynuogių kauliukų aliejaus butelaitį. Įlašinti į kremą ir taip pagerinti grožio priemonės sudėtį bei poveikį. Beje, puiki alternatyva – serumas brandžiai odai iš natūralių ingredientų.

Kelioninis lagaminas. Toks, kurį galima pasiimti į lėktuvo saloną kaip rankinį bagažą. Puiki dovana nenuilstančiai keliautojai.

Pusryčių padėklas. Virtuvėje išsiverda kavą, paruošia pusryčius ir nori išeiti į terasą? Taupykite mamos kojas – puošnus padėklas sutalpins vsiką, gražu ir patogu.

Paprastas, tačiau modernus virtuvės rakandas. Gal mama ne itin norėtų būti siejama su valgio gaminimu, tačiau salotų džiovyklė, Provanso stiliaus sviestinė ar dailus įrankių rinkinys salotoms maišyti tikrai nudžiugins mamą.

Jaukių akimirkų!

123RF.com nuotr./Motinos diena
123RF.com nuotr./Motinos diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius