Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Neįtikėtinas vyro poelgis: kad vėžiu susirgusi žmona nusišypsotų, ryžosi beprotiškai fotosesijai

Bobas Carey tik norėjo, kad krūties vėžiu serganti jo žmona šypsotųsi, tačiau iš tiesų pasiekė daug daugiau. Beprotiškų jo nuotraukų serija netikėtai tapo didžiulio projekto, susijusio su krūties vėžiu, pradžia. Vyro įkurtas fondas šiandien padeda daugybei žmonių ir skatina naujoves vėžio gydymo srityje.
Bobas Carey
Bobas Carey / Vida Press nuotr.

Ką jūs galėtumėte padaryti dėl artimo žmogaus? Kai Bobo žmonai Lindai prieš daugiau kaip 10 metų buvo diagnozuotas krūties vėžys, jis pasiėmė fotoaparatą, užsivilko rožinį balerinų sijonėlį ir pradėjo fotografuotis juokingose pozose visur, kur tik sugalvodavo, rašo goodhousekeeping.com. Vyras norėjo, kad jo žmona juoktųsi. Tik tiek.

Tuo metu jis net neįsivaizdavo, kad šios nuotraukos įgaus antrą gyvenimą, paskatins išleisti knygą ir įkurti paramos ir labdaros fondą, remiantį mokslinius tyrimus krūties vėžio gydymo srityje.

Iš pradžių jis tiesiog atnešdavo savo keistas nuotraukas ligoninėje gydomai žmonai, o ji pasidalindavo jomis su palatos draugėmis.

„Tuo metu maniau, kad tai viskas, ką aš galiu padaryti. Vėžys mus moko suprasti, kad gyvenimas yra nuostabus, nepriklausomai nuo to, lengvas jis ar sunkus, galime įveikti iškilusias problemas ar turime jas tiesiog priimti. Vienintelis dalykas, kurį tikrai galime padaryti, – pasijuokti iš savęs ir pasidalinti šiuo jausmu su kitais, kad visi juoktumėmės kartu“, – prisimena vyras.

Ir jam tai pavyko. Linda prisipažįsta, kad juokas tuo metu jai iš tiesų padėjo: „Kuo daugiau juokdavausi, tuo geriau jaučiausi“.

Sutuoktiniai noriai dalinosi šiomis nuotraukomis, todėl netrukus jos pasklido internete, surinkdamos tūkstančius palaikančių komentarų. Dar daugiau, vyrai visame pasaulyje taip pat ėmė pirkti rožinius sijonėlius ir fotografuotis, taip parodydami savo palaikymą.

Tuomet Bobas suprato, kad jo pradėta veikla gali padėti ne tik jo žmonai. Taip atsirado The Tutu Project, šiuo metu turintis daugybę pasekėjų.

Vyro įkurtas fondas pinigus, surinktus už plakatų, atviručių ir baleto sijonėlių pardavimą, skiria krūties vėžiu sergančių pacientų gydymui, kurio nepadengia sveikatos draudimas, ir moksliniams tyrimams šioje srityje.

„Mes stengiamės palaikyti žmones, kurie išgyveno labai daug, įnešti į jų gyvenimą juoko ir supratimo“, – tikina Bobas.

Taigi Bobui ir Lindai pavyko įrodyti, kad pozityvus požiūris į gyvenimą padeda įveikti sunkiausius gyvenimo etapus ir kad tuomet, kai priežasčių džiaugtis, atrodytų, nėra, jas galima sukurti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius