Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 25

„Neturi buto ir uždirbi mažiau – vaikas gyvens su manimi!“ Teisininkė paaiškino, ar tikrai taip būtų

Sakoma, kad gimus vaikui savo egoizmą reikėtų palaidoti ir pirmenybę teikti vaiko poreikiams. Vis dėlto, tam tikrose situacijose vaikų interesai paminami. Pavyzdžiui, pareiškus norą skirtis su partneriu, vaikas gali tapti tėvų manipuliacijų įkaitu. Nors kartais girdime, kad atskirdamos vaikus nuo tėčių taip pastaruosius baudžia mamos, būna ir priešingai: išsiskyręs, nuosavą būstą turintis ir geriau uždirbantis vyras gali pareikšti, kad vaiko globa teks jam.
Kristina Udrienė ir asociatyvioji nuotr.
Kristina Udrienė / Asociatyvioji nuotr. / Asmeninio albumo ir 123.rf nuotr.

Ar tikrai taip būtų ir į kokias aplinkybes teismas atsižvelgia, nustatydamas vaiko gyvenamąją vietą, atsako advokatė Kristina Udrienė.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Teismas negali nustatyti dviejų vaiko gyvenamųjų vietų

Advokatės teigimu, pagal įstatymą tėvai turi lygias teises ir pareigas savo vaikams, nesvarbu, ar vaikas gimė susituokusiems, ar nesusituokusiems tėvams; jiems santuoką nutraukus, teismui pripažinus ją negaliojančia ar tėvams gyvenant atskirai.

„Esant tėvų ginčui dėl nepilnamečio vaiko gyvenamosios vietos, Lietuvos įstatymai nenumato galimybės nustatyti vaiko gyvenamosios vietos su abiem tėvais, todėl gyvenamoji vieta nustatoma tik su vienu iš jų, o atskirai gyvenančiam tėvui ar motinai nustatoma bendravimo su vaiku tvarka“, – paaiškina K.Udrienė.

Anot teisininkės, kiekvienu konkrečiu atveju sprendimą dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo teismas priima įvertinęs svarbių aplinkybių ir faktų visumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius