Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite, kad vaikas būtų sveikas ir kūrybiškas? Leiskite jam kuo daugiau būti lauke

Vasarą, tiek vaikai, tiek suaugusieji, maudydamiesi, vaikščiodami ar užsiimdami kita aktyvia veikla, natūraliai daugiau laiko praleidžia gryname ore. Tačiau atėjus rudeniui, mažieji dažniau paliekami namie prie televizoriaus ekrano. Baimė, kad vaikas sušals, sušlaps ar susirgs yra visiškai suprantama, tačiau, pasirodo, norėdami to išvengti tėvai turėtų elgtis priešingai ir kuo daugiau laiko su mažyliais būti lauke. Be to, grynas oras turi teigiamos įtakos ir vaiko kūrybiškumui bei gebėjimui susikoncentruoti.
Norite, kad vaikas būtų sveikas ir kūrybiškas? Leiskite jam kuo daugiau būti lauke
„Lupilu“ neperšlampamų lauko drabužių kolekcija / Partnerio nuotr.

Padės sustiprinti imunitetą

Tuo tarpu vaikų ligų gydytoja Aina Medzevičienė primena, kad grynas oras svarbus vaiko fizinei ir psichinei sveikatai, todėl, tinkamai aprengus ir pasirūpinus saugumu, reiktų jam leisti kasdien bent 1-2 val. pabūti lauke. Tai padės sustiprinti imuninę sistemą, aprūpinti smegenis deguonimi, o organizmą – taip reikalingu vaikams vitaminu D, stiprinančiu kaulų sistemą ir imunitetą.

„Priešingai nei dauguma galvoja, vitamino D galima gauti ne tik šviečiant saulei. Būnant lauke mūsų organizmas jo pasigamina net ir apniukusią rudens ar žiemos dieną“, – sako vaikų gydytoja.

Anot A.Medzevičienės, prasidėjus šildymo sezonui, kyla ir kita problema – išsausėja kvėpavimo takų gleivinė, kuri yra puiki terpė įvairiems virusams ir bakterijoms apsigyventi bei sukelti ligas. Tuo tarpu buvimas gryname ore, drėkina kvėpavimo takų gleivinę ir padeda jai apsivalyti nuo nešvarumų. Taigi, vaikai, kurie dažnai būna lauke, rečiau serga peršalimo ligomis.

„Gryname ore daugiau deguonies nei uždarose patalpose, o šis labai svarbus nervų sistemos vystymuisi ir vaiko psichinei sveikatai. Mažamečiai, kurie praleidžia daugiau laiko lauke, geba geriau koncentruoti dėmesį, yra labiau linkę panaudoti savo vaizduotę ir kūrybiškai mąstyti“, – sako gydytoja.

Jei apranga tinkama – blogo oro nėra

A.Medzevičienė paaiškina, kad jei vaikas yra netinkamai aprengtas ir jam šalta, organizmas eikvoja jėgas, kad sušiltų. Dėl šios priežasties jis silpsta ir pasidaro neatsparus virusams bei bakterijoms. Tačiau kartu gydytoja primena skambų posakį, jog nėra blogo oro, jei, išleidžiant vaiką į kiemą, pasirūpinsite tinkama ir saugia lauko apranga.

„Suprantu tėvų ir pedagogų baimes, bet jei mažylis yra aprengtas neperšlampamais ir neperpučiamais drabužiais – nei rudens lietus, nei vėjas nebaisūs. Vaiką reiktų aprengti neperpučiamais ir neperšlampamais striuke bei kelnėmis“, – sako A.Medzevičienė.

Gydytoja primena ir visiems žinomą taisyklę, kad būnant lauke šaltojo sezono metu tiek vaikams, tiek suaugusiems svarbiausia šiltai laikyti kojas: „Pėdose daug receptorių, kurie susiję su kitų organų darbu, todėl smarkiai peršalus kojas, sušąla ir visas organizmas. Tačiau pasirinkę tinkamą neperšlampamą avalynę ir šiltus lauko rūbus, to tikrai išvengsite“.

Kasdien vis anksčiau temstant, būtina pasirūpinti ir vaiko saugumu tamsiuoju paros metu. A.Medzevičienė pataria ant rūbelių, gerai matomose vietose prisegti atšvaitus arba pasirūpinti, kad tie patys lauko drabužiai būtų su šviesą atspindinčiomis detalėmis. Taip pat prie drabužių arba batų galima prisegti mažus žybsinčius žibintuvėlius – kuo daugiau šviesą atspindinčių detalių – tuo saugiau.

Partnerio nuotr./„Lupilu“ neperšlampamų lauko drabužių kolekcija
Partnerio nuotr./„Lupilu“ neperšlampamų lauko drabužių kolekcija

Stilingai ir kokybiškai aprengti vaiką vos už 22 eurus

Atsižvelgdamas į tėvų nerimą, vos prasidėjus rudeniui „Lidl“ pasirūpino, kad jie vaikams prekybos vietose rastų patikimų lauko drabužių už prieinamą kainą. Rugsėjo 3 d. prekybos tinkle pasirodė prekės ženklo „Lupilu“ neperšlampamų lauko drabužių kolekcija, skirta vilkėti permainingomis ir lietingomis dienomis.

„Atsižvelgdami į tai, kaip svarbu mažiesiems kuo daugiau būti gryname ore visais metų laikais, rūpinamės, kad tėveliai galėtų būti ramūs dėl vaikų sveikatos ir saugumo. „Lupilu“ prekės ženklo neperšlampamos ir neperpučiamos striukės bei kelnės yra su šiltu flisiniu pamušalu, tad idealiai tinka vilkėti permainingomis ir lietingomis dienomis. Flisas yra minkšta ir švelni medžiaga, todėl vaikams malonu tokį rūbelį nešioti, o šviesą atspindinčios detalės ant lauko drabužių užtikrins saugumą tamsiuoju metu“, – sako bendrovės „Lidl Lietuva“ pardavimų skatinimo departamento vadovė Ilona Čiužienė.

Kartu „Lidl“ pasirūpino, kad norint vaiką aprengti šiltai ir stilingai – tėveliams nereikėtų išlaidauti. Šią savaitę pasirodžiusios įvairių spalvų neperšlampamos ir neteplios „Lupilu“ striukės su šviesą atspindinčiomis detalėmis kainuoja vos 13 eurų, o neperšlampamos kelnės – tik 9 eurus.

Rugsėjo pirmąją savaitę prekybos tinkle „Lidl“ tėveliai ras ir to paties prekės ženklo vaikams skirtus guminius batus vos už 12,99 eurus. Avėdamas juos mažylis ne tik nesušlaps kojų, bet ir bus saugus, mat batai blykčioja su kiekvienu žingsniu.

„Lupilu“ guminiai batai – itin šilti, viduje turintys veltinio įklotę su aliuminio sluoksniu. Veltinis ir aliuminis yra puikus derinys, sulaikantis šilumą ir užtikrinantis patogumą. Be to, veltinis gerai sugeria drėgmę, palaiko vaiko pėdos komfortinę temperatūrą, yra minkštas, turi amortizuojantį poveikį, todėl koja mažiau pavargsta. Tuo tarpu aliuminio sluoksnis sulaiko šilumą bato viduje“, – sako I.Čiužienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius