Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo karo bėgantiems Ukrainos vaikams – galimybė mokytis skaitmeninėje mokymosi platformoje

Estijos IT bendrovė „Net Group“ Ukrainos mokiniams bei mokytojams atveria skaitmeninę mokymosi platformą „Schoolaby“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Nuotolinis mokymasis
Nuotolinis mokymasis / 123RF.com nuotr.

Ši nemokama ir viešai prieinama platforma padeda nuo Rusijos sukelto karo bėgantiems mokiniams ir mokytojams tęsti mokymosi procesą, nepaisant jų dabartinės gyvenamosios vietos. Kursai parengti kartu su profesionaliais Ukrainos mokytojais ir prieinami ne tik karo apsiaustoje šalyje, bet ir Lenkijoje, Baltijos ir kitose šalyse, kuriose priimami Ukrainos karo pabėgėliai.

Įmonės įkūrėjas ir generalinis direktorius Priit Kongo pasakoja, kad sprendimas atverti „Schoolaby“ platformą Ukrainos mokytojams ir mokiniams buvo priimtas siekiant paremti Ukrainos švietimo sistemą karo metu.

Pranešimo autorių nuotr./Priit Kongo
Pranešimo autorių nuotr./Priit Kongo

„Schoolaby“ pradėta kurti per pirmąją COVID-19 bangą, 2020 m. pavasarį, kai švietimo sistema patyrė didelį spaudimą. Dabar, atsižvelgdami į situaciją Ukrainoje, matome, kad mūsų pareiga ir atsakomybė suteikti galimybę naudotis šia platforma ukrainiečiams, kad mokytojai galėtų tęsti savo reikšmingą darbą. Platformos pagalba Ukrainos mokiniai gali ir toliau mokytis, nesvarbu, ar jie šiuo metu yra Ukrainoje, Lenkijoje, Lietuvoje ar kitur“, – teigia P. Kongo. Jis pridūrė, kad mokymosi tęstinumas taip pat svarbus siekiant palaikyti vaikų ir jaunuolių, kurie buvo priversti bėgti nuo karo, psichinę sveikatą.

Mokyklos programų koordinavimas, vertimas ir skaitmeninimas iš tiesų yra ambicingas darbas, todėl procesas vyksta pamažu, žingsnis po žingsnio. Pirmiausia „Schoolaby“ suorganizavo matematikos pamokas ukrainiečių kalba mokiniams, lankantiems paskutinę vidurinės mokyklos klasę.

„Internetinį kursą parengė profesionali matematikos mokytoja iš Ukrainos Svitlana Miščenko ir keli savanoriai. Iškilus klausimams, jie padės mokiniams ir galės įvertinti jų pažangą naudodami platformą“, – aiškino Jaak Laanpere, „Schoolaby“ produkto vadovas.

Pranešimo autorių nuotr./Svitlana Mishchenko
Pranešimo autorių nuotr./Svitlana Mishchenko

Svarbiausia, kad ši platforma bus naudojama ne tik Ukrainoje, bet ir kitose šalyse, kuriose priimami karo pabėgėliai iš Ukrainos. Išklausius kursą ir išlaikius Ukrainos mokytojų parengtus testus, bus galima gauti tai patvirtinantį pažymėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius