-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papuošalai iš... mamos pieno

Kai kuriose šalyse jau kuris laikas tarp mamų vyrauja gana neįprastas „mados klyksmas“ – savotiškas pamišimas dėl mamos pieno...
Vaikiškas buteliukas
Vaikiškas buteliukas / Fotolia nuotr.

Mūsų mažyliams skirtas pats geriausias dalykas pasaulyje – galimybė maitintis mamos pienu. Pasirodo, fantazijos nestokojančios žindyvės sugalvoja pačių neįprasčiausių būdų, kaip panaudoti jį. Tarkime, išsaugoti ir „įvilkti“ į dailią formą, kuri vėliau bus skirta papuošalui sukurti? Arba, ką manote, pavyzdžiui, apie mamos pieno muilą? Beje, šių dalykų jau galima įsigyti vienoje interneto parduotuvėje.

Iškalbingas pavadinimas Mommy Milk Creation (lietuvių k. „Mamytės pieno kūriniai“) greičiausiai kalba pats už save... O  už jo slypinti Allicia Mogavero tikina esanti tikra perfekcionistė, siekianti sukurti kuo tobulesnę atminimo dovaną. Ir nesistebėkite: ši mamytė jau pardavė 250 savo dirbinių – papuošalų su mamos pienu!

etsy.com nuotr. / Pakabukai su motinos pienu
etsy.com nuotr. / Mommy Milk Creation

 

Beje, ši netradicinė kūrėja taip pat siūlo įdomių dovanėlių ir kūrinių tiems, kurie nori prisiminti ir širdyje išsaugoti mylimų gyvūnėlių atminimą (pvz., kailio sruogelė, įamžinta papuošale).

Taigi susižavėjusios mamos kreipiasi į A. Mogavero, kurios teigimu, pienas gali būti suformuotas į širdelę, mėnulį, gėlytę, žvaigždę, mažytes rankutes ar bet kokią kitą norimą formą. Be to, pienas joje atrodys lygus, dailus ir be burbuliukų. Tad jei sumanytumėte įamžinti šį savo motinystės etapą, toks pakabukas jums kainuotų maždaug nuo 69 iki 100 JAV dolerių (180–263 Lt).

Kita kūrėja Brooke Becker siūlo įsigyti medalionų su mamos pienu. Jie kiek pigesni – nuo 22 iki 38 JAV dolerių (58–100 Lt), tačiau juose slypi ne mažesnė reikšmė. Bent jau taip mano kūrėja, besididžiuojanti savo darbais ir teigianti, kad jie ne tik gražūs, bet ir saugantys paslaptį, privatumą.

etsy.com nuotr./Pakabukas ia motinos pieno
etsy.com nuotr. / H. Brooks sukurtas pakabukas iš motinos pieno

Originalių pakabukų su mamos pienu autorė Holly Brooks teigia, kad ji viena pirmųjų pradėjo užsiimti štai tokia kūryba bene prieš dešimt metų, tad naujove to nepavadinsi. Ar tai tiesa – sunku pasakyti. Ši moteris kuria deimanto, širdies, kryžiaus, ašaros, beržo ir ąžuolo lapų, laumžirgio, kriauklės ir kitų formų papuošalus ir gali pasigirti  pardavusi jų apie 2 000! H. Brooks pasakoja, kad pakabukams reikia maždaug vieno arbatinio šaukštelio pieno, kuris turi būti sušaldytas arba šviežias, o pats darbas trunka apie keturias dienas. „Tai išties unikalus ir išskirtinis papuošalas, nes tokio paties pieno juk daugiau nėra. Be to, tai rankų darbas“, – pabrėžia moteris.

Jei nesužavėjo mamos pienu puošti papuošalai, gal sudomintų muilas? Beje, jam irgi naudojamas mamos pienas. Jo kaina – apie 60 JAV dolerių (158 Lt). Tiesa, už keturis gabalėlius. Padaryti iš alyvuogių, kokosų, levandų aliejų, taukmedžių sviesto ir... jūsų pačios pieno.

Muilo kūrėja Sara James, kaip ir dauguma kitų, taip pat mano, kad tai – puikus prisiminimas, meilės ir gyvenimo išraiška. Tam pritaria nemažai moterų, kurios nevengia įsigyti tokių papuošalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius