-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 05

Sovietmečio reliktai darželiuose šiurpina: psichologai perspėja apie pasekmes visam gyvenimui

Kiekvienas tėvas nori, kad jų vaikas jaustųsi saugus ir laimingas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, tačiau ne visada tokios svajonės išsipildo. Kelios mamos pasidalino, ką jų vaikams teko patirti darželiuose ir mano, kad tokių ugdymo metodų turėtų nelikti – jie traumuoja vaikus, smukdo jų savivertę.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Štai viena mama sako buvusi priblokšta sužinojusi, kad auklėtojai nepatinkančius piešinius jos dukra turėjo suplėšyti dėl to, kad jie buvo negražūs. Kaip prisimena Vilija (vardas pakeistas), toks auklėtojos elgesys jos dukrą labai nuliūdino, o ir pati mama nesuprato, koks tokio poelgio tikslas.

„Ugdymo įstaigos darbuotojų „grožio standartų“ neatitinkančių vaikų piešinių likimas – šiukšliadėžėje. Sunku suvokti, kad tokios sovietinės atgyvenos vis dar lydi vaikų auklėjimą.

Kodėl tai vyksta Nepriklausomoje Lietuvoje? Ko vertas ankstyvasis ugdymas, kai vaikas čia pat traumuojamas? Ar kam nors įdomu, su kokiu jausmu mažametis eina į jį lavinančią įstaigą, kurioje yra prašomas suplėšyti savo sukurtą piešinį?“ – klausia Vilija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius