Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda iniciatyva „24 val. plaukimas už vaikystę“, kuri kviečia palaikyti „SOS vaikų kaimų“ vaikus

Plaukti kuo ilgiau, kad galėtum išpildyti kuo daugiau „SOS vaikų kaimai“ vaikų svajonių – tokio tikslo vedamas socialinės iniciatyvos „24 val. plaukimas už vaikystę“ idėjos autorius, plaukikas Martin Košel, jau šiandien vakare pradės ilgiausio nenutrūkstamo plaukimo uždarame baseine iššūkį, rašoma pranešime spaudai.
Martin Košel
Martin Košel / P.Stasiūnaitės nuotr.

Juo vyras siekia atkreipti dėmesį į labiausiai pažeidžiamą visuomenės dalį – vaikus – bei pakviesti visus kartu susivienyti pildant jų svajones: viso plaukimo metu bus galima aukoti pinigus trumpaisiai numeriais 1471 – 2 eur, 1416 – 5 eur, 1403 – 10 eur bei į aktyvią „SOS vaikų kaimai” sąskaitą, kuri veiks tol, kol plaukikas plauks. M.Košel neslepia, kad nors užduotis nėra lengva fiziškai, plaukiant jį lydės daug didesnė atsakomybė – tik nuo jo plaukimo trukmės priklausys, kiek lėšų bus surinkta.

„Parama vaikams man yra kažkas apčiuopiama, tikra ir prasminga. Tai motyvuoja mane judėti į priekį“, – teigia M.Košel, ne vieną mėnesį ruošęsis sudėtingam ir daug psichologinių bei fizinių jėgų reikalaujančiam iššūkiui.

Organizatorių nuotr./Akcija
Organizatorių nuotr./Akcija

Sportininkas tiki, kad nuo bendrų visuomenės problemų reikia ne bėgti, o jas spręsti, todėl kviečia prisijungti ir tapti šio socialinio projekto dalimi – aukoti „SOS vaikų kaimuose“ augantiems vaikams.

„Kiekvienas pervestas euras man bus paskata stengtis ir plaukti toliau. Bet svarbiausia – vaikams taps puikiu pavyzdžiu, parodančiu, kad mūsų visuomenė yra empatiška, gali susitelkti ir dalintis tam, kad mūsų visų ateitis būtų geresnė. Juk jei aš galiu imtis iniciatyvos, gali ir jie“, – sako plaukikas.

Šiuo metu „SOS vaikų kaimai“ globoja ir rūpinasi daugiau nei 1000 vaikų ne tik iš Lietuvos, bet ir Ukrainos, kuriems ypač svarbu užtikrinti galimybę džiaugtis vaikyste. Organizacijos siekis – kiekvienam šalies vaikui sukurti aplinką, tinkamą saugiai augti ir formuotis: šeimoje, bendruomenėje ir visuomenėje – ne tik jį aprengti ir pamaitinti, bet ir užtikrinti papildomo ugdymo, tobulėjimo galimybes.

„Tam, kad vaikas būtų atviras pasauliui ir turėtų svajonių, labai svarbu laiku suteikti reikalingą specialistų – psichologų, logopedų, kaniterapeutų, pedagogų – pagalbą.“, – teigia „SOS vaikų kaimai“ projektų vadovė Justina Kirdeikė.

Socialinė akcija „24-VAL PLAUKIMAS UŽ VAIKYSTĘ“ prasidės šį vakarą, rugsėjo 14 dieną, 18 valandą Lietuvos laiku. Visą plaukimą, kuris, kaip tikimasi, truks 24 valandas, žiūrovai tiesiogiai galės stebėti 15min.lt, sos-vaikukaimai.lt, bei „Yara EBS“ „Facebook“ paskyroje.

Daugiau apie projektą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius