Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prašymas, pakeitęs ne vieną likimą: drąsi mergaitė tapo mylinčios šeimos globotine

Kamilės istorija prasidėjo prieš šešerius metus, kai dešimtmetė neteko vienintelio ja galinčio pasirūpinti žmogaus, mylimos mamytės, ir pateko į trumpalaikės globos įstaigą. Tuo metu būsimi globėjai Ingrida ir Sergejus svarstė galimybę įsivaikinti ar globoti vaiką, manydami, kad tai bus kūdikis. Bet atsitiko kitaip. Planuoji viena, o Dievas tau duoda kita, šiandien pasakoja jau šeštus metus Kamilę globojanti Ingrida. 
Ingrida ir Kamilė
Kamilė ir Ingrida / Pranešimo autorių nuotr.

Taigi, kaip atsitiko, kad Kamilė susirado naują mylinčią šeimą, saugius ir jaukius namus, o Ingridos ir Sergejaus šeima tapo laiminga, augindami Kamilę, kuri pateko į jų šeimą jau ne kūdikiško amžiaus?

Apie tai rašoma Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pranešime žiniasklaidai.

Lemtinga diena

Kirpėja Ingrida, nuvykusi su drauge į Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centrą pradžiuginti vaikų naujomis šukuosenomis, tada net negalvojo, kad ši diena bus lemtinga jos šeimos ir Kamilės gyvenime. 

Visi vaikai kuklūs, tylūs, prašo tik šiek tiek pataisyti ir apkarpyti plaukų galiukus, o viena gražuolė atsisėda į fotelį ir sako: prašau, susuk man plaukus ir padaryk šukuoseną!.. Per visą šukuosenos darymo laiką Kamilė kaip pati tikriausia klientė drąsiai ir ryžtingai pasakojo Ingridai apie savo gyvenimą, apie mirusią mamą. Nuo čia ir pradėjo megztis draugystės mazgeliai.

Ingrida su sutuoktiniu vis dažniau ėmė kviesti mergaitę į kiną, kavinę ar pasisvečiuoti jų namuose. Kartą mergaitė pati tiesiai paklausė, ar kitą sekmadienį ją vėl pakvies. Žinoma, jie pakvietė. 

Priėmė sprendimą globoti

2017 m. sutuoktiniai sulaukė skambučio iš Vaiko teisių apsaugos institucijos. Laikas, skirtas buvimui trumpalaikės globos įstaigoje, baigėsi, aštuonerių metų vaiko niekas iš artimųjų nepriėmė globoti šeimoje. Kadangi šeima Kamilę dažnai kviesdavosi į svečius, būtent jiems buvo pasiūlyta priimti mergaitę į šeimą. 

„Penktadienį vežame ją į vaikų namus“, – mums pranešė specialistai. Nedelsdama pasitarė su vyru ir priėmėme sprendimą mergaitę globoti šeimoje“, – pasakoja moteris.

Sužinojus tokią naujieną Kamilės džiaugsmui nebuvo ribų, mergaitė džiaugėsi turėsianti dvi mamas, vieną, kuri danguje jai linki visko kuo geriausio, ir kitą, kuri, pasak pačios Kamilės, myli bei  rūpinasi ja. 

Tuo metu globėjai pamiršo mintį globoti kūdikį, nes, atsiradus Kamilei, pasak globėjos, jų gyvenime nebeliko laiko nei poilsiui, nei nuoboduliui.

„Ji pripildė mūsų namus džiaugsmo. Ir nors, kaip ir kiekvienoje šeimoje, kartais būna linksmų, kartais liūdnesnių akimirkų, mūsų gyvenimas yra laimingas, o tai mums padovanojo Kamilė. 

Iš tikrųjų tai ne mes dovanojame namus ir šilumą vaikui, o jis mums suteikia didžiausią laimę, sukuria namų harmoniją. Globodami vaiką nuolat mokomės, tobuliname save, stengiamės būti geresni. Kamilė mane motyvuoja visada būti geros formos ir eiti pasivaikščioti. „Turi būti jauna ir graži mama“, – sako mergaitė, o aš stengiuosi“, – linksmai šypsodamasi prisipažįsta Ingrida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius