Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš suskambant mokyklos skambučiui: įkvėpkite vaiką sėkmei!

Iki naujų mokslo metų pradžios liko vos daugiau nei savaitė. Vieni tėvai leidžia vaikams tinginiauti iki soties, kiti be išlygų liepia anksti eiti miegoti ir anksčiau keltis... Kaip protingai, nekeliant streso atžalą pratinti prie laukiančio naujo ritmo ir padėti adaptuotis mokykloje?
Mama su dukra
Mama su dukra / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Nesvarbu, kaip jūsų vaikui sekėsi mokytis praėjusiais mokslo metais, nepriminkite jo nesėkmių. Priešingai, įkvėpkite mažylį sėkmei, priminkite tai, kas jam geriausiai sekėsi mokykloje. Akcentuokite teigiamus dalykus, antraip įvarysite kompleksų ir skatinsite nepasitikėti savimi.

Atminkite, kad jūsų pareiga ne tik padėti atžalai protingai kontroliuoti laiką ir dienos režimą. Bet kokio amžiaus vaikai turi savo problemų, baimių, lūkesčių. Raskite laiko apie tai pakalbėti, pagaukite tinkamą akimirką ir pasišnekučiuokite, galbūt apie dėstomus dalykus, kas kelia nerimą, jeigu matote, kad šiek tiek jaudinasi prieš Rugsėjo 1-ąją.

Stenkitės palaikyti, padrąsinti, o ne gąsdinti, kaip bus sunku, kad vaikas privalės mokytis vien dešimtukais, lankyti penkis būrelius ir pan.

Jaudinatės, kaip jūsų pirmokėliui ar vyresnėliui, perėjusiam į kitą mokyklą, seksis adaptuotis naujoje vietoje? Tai įprastai išryškėja per pirmąsias kelias savaites.

Jei atžala į mokyklą keliasi ir eina noriai, džiaugsmingai nusiteikusi, nerimauti nereikėtų. Tačiau jei staiga vaikas imtų vengti mokyklos, išsisukinėti, ieškoti dingsčių praleisti pamokas, susirūpinkite ir būtinai išsiaiškinkite priežastis.

Nenumokite ranka, manydami, kad dar nė vienas nenumirė ir jūsų vaikui nieko nenutiks, kad čia tik kaprizai ir tinginystė. Dėl patyčių mokykloje, nepatinkančio ar šiurkštaus mokytojo mažylis gali patirti skaudžių išgyvenimų, gauti psichologinę traumą.

Būna, vaikai slapukauja, nutyli. Net jei sako „viskas gerai“, kiekviena mama pajus, kad kažkas ne taip. Daug ką galima spręsti iš vaiko balso tono, nuotaikos, reakcijų. Tad kalbėkitės, skirkite daugiau laiko savo mažiesiems.

Plačiau apie tai, kaip padėti atžalai adaptuotis mokykloje, skaitykite 33-iajame „Ji + 7 dienos“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (33 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (33 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius