Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prietarai apie vaikus

Prietaras – maginis tikėjimas pranašingais ženklais, nulemiančiais ateitį. Jų būna įvairių: padedančių prisivilioti sėkmę, laimę ir meilę, nubaidančių nuo namų nelaimes ar piktas dvasias. Įvairiose knygose ir internete galima aptikti prietarų, kuriais vadovaujasi mamytės, auginančios vaikus. Kokie patys populiariausi? Skaitome!
Foto: Simona Reinytė
Foto: Simona Reinytė
Temos: 2 Vaikai Prietaras

 

► Rankos padės greičiau ištarti pirmąjį žodį?

Pasak šio prietaro, tėveliai turėtų kuo daugiau žaisti su vaikučio rankytėmis. Būtent šis dalykas padės jam greičiau pradėti kalbėti. Verta tikėti? Galbūt šiuo prietaru tiesiog norima pasakyti, kad visada reikia palaikyti kuo artimesnį fizinį ryšį su vaikučiu. Tada jis ne tik greičiau pradės kalbėti, bet ir daugiau šypsosis, bus laimingesnis.

Foto: Svetlana Batura
Foto: Svetlana Batura

 

► Sekmadieniais liekame nešvarūs?

Šis prietaras priverčia nusišypsoti. Pasak jo, tėvai, kurie augina mergaites, neturėtų jų maudyti sekmadieniais. Kodėl? Ogi egzistuoja toks prietaras: mergaitės būtent dėl šio dalyko visą gyvenimą turės kęsti skausmingas menstruacijas. Tad jei jus vargina ši problema, paklauskite savo mamų, galbūt iš tiesų, kai buvote mažos, sekmadieniai buvo mėgstamiausia jūsų maudynių diena?

Foto: Asm. albumas
Foto: Asm. albumas

 

► Dantukas – pelytei, pinigėlis – vaikučiui

Šį prietarą turbūt žino visos mamytės. Iškritus vaikučio dantukui, reikia jį dėti po pagalve, o naktį atbėgusi pelytė pasiims dantuką, mainais palikusi pinigėlį. Galbūt tikėti ir neverta, tačiau tai viena gražiausių pasakų, kuriomis tikėdami auga vaikai.

Foto: Maileg.dk
Foto: Maileg.dk

 

► Kaip apsisaugoti nuo nužiūrėjimo?

Tėveliai, kurie nori, kad jų vaikų nenužiūrėtų piktoji akis, sakoma, turėtų, svečiams išeinant, paberti saujelę druskos. (Tik saugokitės, kad šie to nepamatytų, mat tuomet tikrai gali nužiūrėti. Ne piktai, o keistai.)

Druska
Druska

 

► Žirklės padės mažiau seilėtis?

Šis prietaras labai keistas. Pasak jo, jei vaikutis daug seilėjasi, žirklėmis reikia „nukirpti“ seiles. Keista? Mums irgi! Tačiau močiutės sako, kad padeda...

Foto: oficeday
Foto: oficeday

 

Tikėti ar netikėti šiais prietarais – jūsų pasirinkimas. Vieni jų juokingi, kiti keisti, tačiau aišku viena – juos žinojo mūsų proseneliai, seneliai ir tėvai. Kas žino, o gal yra juose tiesos?

 

Šaltinis:  VaikoKambarys.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius