Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priklausomybę nuo išmaniųjų telefonų turi tiek paaugliai, tiek jų tėvai

Priklausomybė nuo technologijų yra auganti problema, kuri dažniausiai sukasi apie vaikus ir paauglius, tačiau suaugusieji yra taip pat labai imlūs problemiškam elgesiui ir piktnaudžiavimui naudojant išmaniuosius telefonus bei socialinius tinklus, rašoma mashable.com.
Asmenukė
Asmenukė / 123RF.com nuotr.

„Pew“ Tyrimų centras apklausė 13–17 metų paauglius ir jų tėvus. Mokslininkai pamatė, kad abiem grupėms sunku „atsijungti“ nuo tinklo. 54 procentai apklaustų paauglių sakė, kad prie savo išmaniųjų telefonų praleidžia per daug laiko, palyginti su 36 procentais apklaustų tėvų, turinčių tą pačią problemą.

Dar daugiau paauglių, 72 procentai, sakė, kad pranešimus tikrina vos atsikėlę. Kultūrinėms normoms keičiantis link realybės, kur žmonės niekada iš tikro „neatsijungia“, 57 procentai tėvelių sakė, kad daro tą patį.

Priklausomybė nuo technologijų gali turėti daugybę neigiamų poveikių, tačiau paprastai pagrindinis yra poveikis dėmesiui. 31 procentas paauglių ir 39 procentai apklaustų tėvų sakė, kad pamokos / darbo metu prarado susitelkimą, nes tikrino savo išmaniuosius telefonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius