Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginių organizatorius kviečia kartu išpildyti 11 vaikų šeimynos svajonę

Vienuolika. Tiek vaikų globoja Pasvalio rajone esančiame Raubonių kaime gyvenanti Nijolė Navickienė. Užauginusi savo dukras Kristiną ir Agnę, moteris nusprendė motinišką meilę skirti kitų tėvų vaikams. Per 15 metų po savo stogu N.Navickienė priėmė 11 tėvų meilės nepatyrusių vaikų.
Remigijaus Žiogo viešnagė Nijolės Navickienės šeimynoje
Remigijaus Žiogo viešnagė Nijolės Navickienės šeimynoje / Asmeninio albumo nuotr.

Visai neseniai šeimyna sulaukė svečių – juos aplankė renginių vedėjas ir organizatorius Remigijus Žiogas, Kristina Navickaitė-Tina ir jos sesuo Agnė su šeima. Svečius vaikai pasitiko smalsiomis akimis šiems dar nespėjus įvažiuoti į kiemą.

Neilgai trukus kiekvienas jų gavo savas pareigas, nes buvo nutarta gaminti ir virti cepelinus! Ankstų rytą beveik 300 kilometrų įveikęs R.Žiogas taip pat netrukus buvo pristatytas skusti bulvių, vėliau – maišyti tešlos cepelinams. Jei jau visi – tai visi!

Šeimynos pietūs – 100 cepelinų

Šeimynos namas didelis ir erdvus, o visi 11 vaikų – puiki komanda. Vaikai pradžioje manė, kad R.Žiogas juos aplankė su dovanomis, nes tądien buvo švenčiami Jono, Dangiros ir Daliaus gimtadieniai. Tačiau tikrasis svečių apsilankymo tikslas paaiškėjo kiek vėliau.

Devyni berniukai ir dvi mergaitės padedant jų mamai N.Navickienei ir R.Žiogui pagamino apie 100 cepelinų. Tądien į svečius atėjo dar keletas draugų, juos irgi reikėjo pavaišinti. Kai cepelinai buvo paruošti, didžiajame šeimynos kambaryje visi sėdo prie stalo ir, mamai palinkėjus skanaus, kibo valgyti. Mažesnieji vaikai suvalgė po vieną cepeliną, didesni po du ar tris, o vyriausiasis – aštuoniolikmetis Eimantas – suvalgė ir šešis.

N.Navickienė: Šie vaikai gyvenime jau patyrė tiek, kiek kai kurie iš mūsų nematę ir linkėčiau, kad nepamatytų.

Kiekvienas vaikas į N.Navickienės šeimyną pateko su ilga, sudėtinga gyvenimo istorija: „Nė vieno vaiko nesirinkau – tai jie mane pasirinko. Kai kuriuos auginu ir globoju nuo 4 metukų, kai kurie atėjo vyresni. Jų istorijos visokios. Šie vaikai gyvenime jau patyrė tiek, kiek kai kurie iš mūsų nematę, ir linkėčiau, kad nepamatytų“, – sako N.Navickienė.

R.Žiogas ir šeimyną subūrusi K.Navickienė susipažino vienos TV laidos filmavime, tuomet renginių organizatorius užsidegė idėja, kad šiems vaikams reikia parodyti bent mažą dalį pasaulio – surinkti lėšų, kad visa 13 asmenų šeima (11 vaikų, mama ir tėtis) kartu galėtų išvykti į kelionę. Nors kartą gyvenime.

„Kol visi kalba apie problemas, aš kviečiu veikti! Susipažinkite – štai šeimyna, kurioje auga 11 vaikų. Joje nėra smurto, jiems visko užtenka. Žinoma, trūksta pinigų, turbūt, kaip ir daugeliui, bet ši šeima niekada nieko neprašo: kiek turi, su tiek ir sukasi. Patys augina, patys nuima derlių ir juo dar ir su kitais pasidalina – įsivaizduokite, jie lauktuvių man įdėjo maišą bulvių ir naminių uogienių!“ – sako R.Žiogas.

Ragina paaukoti kelionei

„Ši didelė šeimyna svajoja kartu išvykti į kelionę, iki šiol vaikai nėra buvę toliau nei Klaipėda ar Vilnius, o kai kurie visai niekur nėra keliavę. Kaip turi tobulėti jaunas žmogus, jei jis kasdien mato tik namus, mokyklą ir dienos centrą? Tik per mažus stebuklus mes tampame geresni ir jei visi prie to prisidėsime, laikui bėgant matysime kitokią, geresnę ir gražesnę Lietuvą! Todėl raginu paaukoti šiems vaikams. Jūsų gyvenimo kokybė nuo to tikrai nepablogės, o šie 11 vaikų pažins pasaulį! Padėkime vaikams išmokti svajoti, kartu išpildykime vieną bendrą jų svajonę!“ – ragina R.Žiogas.

Paaukoti N.Navickienės šeimynai galite pervesdami norimą pinigų sumą į šią sąskaitą:
Nijolės Navickienės Šeimyna
LT264010042600273773

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius