-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romualdas Šemeta: „Abiejų tėvų veiksmai iki kūdikio pradėjimo gali turėti įtakos būsimam vaikui“

Romualdas Šemeta  – gydytojas akušeris-ginekologas, turintis 30 metų klinikinės praktikos patirtį, daugiau nei 20 metų ruošiantis besilaukiančias šeimas gimdymui. Gydytojas yra knygų „Gimdymas su šypsena“, „Sąmoningas ruošimasis tėvystei“ autorius, lektorius, konferencijos „Sveika ir laiminga mama“ ambasadorius.
Romualdas Šemeta
Romualdas Šemeta / G.Globio nuotr.

R.Šemeta priklauso Prenatalinės ir Perinatalinės psichologijos bei sveikatos asociacijoms, yra išrinktas Lietuvos Perinatalinės psichologijos ir medicinos asociacijos prezidentu.

Kaip misijos „Sveika ir laiminga mama“ ambasadoriui, Romualdui Šemetai svarbu su visomis mamomis ar motinystę dar tik planuojančiomis moterimis pasidalinti savo ilgamete patirtimi visais galimais nėštumo laikotarpiu iškylančiais klausimais. Gydytojui taip pat aktualu plėsti būsimų tėvų požiūrį į sąmoningą tėvystę:

„Šeimos planavimas, sąmoningas ir pagarbus požiūris į būsimą gyvybę padeda iš anksto pašalinti arba kaip įmanoma labiau sumažinti daugelį nėštumo rizikos veiksnių. Be to, abiejų tėvų veiksmai iki kūdikio pradėjimo gali turėti įtakos jų būsimam vaikui.

Vaikelio pradėjimui reikia ruoštis ne tik fiziškai. Dvasinis abiejų tėvų pasiruošimas padeda daug lengviau pastoti, lengviau gimdyti, susilaukti sveikesnių vaikų.

Svarbiausia priežastis susilaukti kūdikio turėtų būti meilė. Begalinė meilė dar gimsiančiai ir jau gimusiai gyvybei – esminė būsimų tėvelių puikios tėvystės sąlyga.

Užmegzdami naują gyvybę, žmonės iš esmės kuria dar vieną, naują save. Meilė ir rūpestis, kuriuos mes dovanojame savo vaikams, – tai tęsinys to rūpesčio, kurį išreiškiame patys sau.“

VIDEO: Romualdas Šemeta – apie esminę tėvystės sąlygą

Projekto „Sveika ir laiminga mama“ misija – supažindinti moteris su naujausiomis sveikatingumo metodikomis ir asmeninio tobulėjimo sprendimais, padėsiančiais sėkmingai planuoti šeimos pagausėjimą, kurti tvirtus ir darnius poros tarpusavio santykius ir visokeriopai realizuoti savo moterišką prigimtį šeimoje ir už jos ribų.

Konferencija „Sveika ir laiminga mama“ įvyks 2018 metų gegužės 6 dieną, Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia: https://www.mamosdiena.lt/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius