Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santuoka karantino metu: žiedai – ant guminių pirštinių, bučinys – per kaukę

Nors Civilinės metrikacijos skyriaus specialistai karantino metu nerekomenduoja tuoktis ir siūlo nukelti santuokos datą, ne viena klaipėdiečių pora nusprendė aukso žiedus sumainyti visam pasauliui istoriniu metu.
Vaclovas Gedvilas su žmona Kristina
Vaclovas Gedvilas su žmona Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

Susituokusieji karantino metu atviri – apie tokią ceremoniją net sapnuoti nesapnavo, kai žiedai maunami ant gumine pirštine apmautos rankos, o pasibučiuoti trukdo apsauginė kaukė.

Povestuvinė kelionė – namuose

Žinoma uostamiesčio politikė Vaida Žvikienė balandžio 10-ąją socialiniuose tinkluose paskelbė, kad pasikeitė jos pavardė.

Už širdies chirurgo Sauliaus Raugelės tą dieną ištekėjusi politikė dabar, kaip ir sutuoktinis, turi Raugelės pavardę. Daugeliui klaipėdiečių tai buvo netikėta žinia, kaip ir ta, kad pora ryžosi susituokti karantino sąlygomis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vaida Žvikienė, ištekėjusi už Sauliaus Raugelės, tapo Vaida Raugele
Asmeninio archyvo nuotr. /Vaida Žvikienė, ištekėjusi už Sauliaus Raugelės, tapo Vaida Raugele

„Ne, nebuvo net minties, kad dėl karantino reikėtų perkelti vestuvių datą. Nors Civilinės metrikacijos ir registracijos specialistai primygtinai siūlė tai padaryti. Buvome užtikrinti savo sprendimu“, – sako V.Raugelė.

Kadangi pora iš anksto buvo nusprendusi, kad nekels didelės vestuvių puotos, šventė vyks tik mažame šeimos ratelyje, karantinas iš esmės planų nesujaukė. „Tik tiek, kad negalėjome išvykti į povestuvinę kelionę.

Juokaujame, kad mūsų kelionės maršrutas labai aiškus – namuose iš pirmojo į antrąjį aukštą arba iš virtuvės į kambarį“, – kvatoja nuotaka.

Teko atsisakyti ir daugiau vestuvinių atributų – ypatingos jaunosios suknelės, šukuosenos, makiažo, puokštės.

„Bet aš nesureikšminu visų šitų dalykų. Tinkamą suknelę ir batelius radau spintoje, pasidažiau pati. Gal didesnis iššūkis buvo pačiai susikurti nuotakos puokštę, bet likus valandai iki ceremonijos, vyras tiesiog parvežė gėlių iš parduotuvės ir susikomponavau puokštę...

Žinote, tai tokios smulkmenos. Svarbiausia, kad pati atmosfera tą diena buvo tokia šilta ir jauki. Tai tikrai buvo mūsų dviejų šventė. Nebuvo jokios nereikalingos pompastikos“, – pasakojo V. Raugelė.

Jaunieji atsakingai paisė visų saugos reikalavimų – visą ceremoniją mūvėjo gumines pirštines, o veidus dengė medicininėmis kaukėmis. „Ir kai movėme vienas kitam žiedus, pirštinių nenusiėmėme.

Tai tikrai buvo mūsų dviejų šventė. Nebuvo jokios nereikalingos pompastikos.

Kadangi žiedus užsakėme internetu, apsidraudėme, kad būtų šiek tiek didesni, juk visada yra galimybė susimažinti“, – kalbėjo nuotaka. Tiesa, nebuvo jokios šventinės vakarienės.

Sumainę žiedus jaunieji grįžo į namus ir tik dviese pakėlė šampano taures. „Gaila dėl vieno, kad ceremonijoje negalėjo dalyvauti mūsų tėvai. Bet kai pasibaigs karantinas, tikrai surengsime artimiesiems šventę.

Bus puiki proga visiems smagiai kartu pabūti, būsime išsiilgę“, – svarstė V.Raugelė.

Moteris pasakojo, kad su vyru susipažino prieš metus viename renginyje. „Dabar atsukusi laiką atgal svarstau, kad mus suvedė aukštesnės jėgos, nes, praėjus vos keliems mėnesiams nuo mūsų pažinties, mano tėtį ištiko infarktas. Kaip tik sutapo, kad Saulius tą dieną budėjo ligoninėje ir darė mano tėčiui širdies operaciją. Šis įvykis mus dar labiau suartino.

Po to steigėsi „Laisvės partija“, tad abudu įsitraukėme ir į šią veiklą. Greitai supratome, kad turime labai daug bendro ir norime būti kartu amžinai“, – kalbėjo laiminga nuotaka.

Karantinas įnešė naujų spalvų

Balandžio 4-ąją žiedus su mylimąja Kristina sumainė ir UAB „Klaipėdos baseinas“ sporto vadovas Vaclovas Gedvilas.

„Tikrai negaliu pasakyti, kad karantinas sugadino vestuves. Greičiau įnešė naujų spalvų“, – tikina Vaclovas.

Kristinos ir Vaclovo vestuvių ceremonija iš tiesų buvo išskirtinė. Tiek jaunieji, tiek liudininkai vilkėjo specialius apsauginius kostiumus, o jaunieji vienas kitam žiedą movė ant guminėmis pirštinėmis apmautų rankų.

„Kai planavome vestuves, dar net nebuvo jokių minčių, kad į Europą ir į Lietuvą plūstels koronaviruso banga. Tačiau jokių didelių iškilmių neplanavome. Tiesa, žmona buvo rezervavusi vietą grožio salone, planavo, kokia bus šukuosena, makiažas“, – pasakojo Vaclovas.

Žinoma, prasidėjus karantinui, teko visas grožio procedūras atšaukti ir pasigražinti tiesiog vonioje prie veidrodžio.

„Liudininkais pakvietėme mano brolį su žmona. Jis jau artėjant vestuvėms kelis kartus pajuokavo, kad tuokiantis tokiu ypatingu metu ir kostiumai turėtų būti ypatingi. Kai atėjo vestuvių diena ir pradėjome ruoštis, vis atrodė, kad tai tas, tai anas negerai.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vaclovas Gedvilas su žmona Kristina
Asmeninio archyvo nuotr. /Vaclovas Gedvilas su žmona Kristina

Likus vos trims valandoms iki ceremonijos pradžios, staigiai pradėjau naršyti internete ir ieškoti, kas galėtų parduoti specialius apsaugos kostiumus. Paskambinau pirmu pasitaikiusi telefono numeriu.

Atsiliepęs vyras užsiminė, kad šeštadieniais nedirba, bet kaip tik ruošiasi trumpam į parduotuvę...

Taip greitai įsigijome keturis apsauginius kostiumus, tad ne tik mudu su Kristina, bet ir liudininkai vilkėjo ypatingą „vestuvinę“ aprangą“, – pasakojo Vaclovas.

Pasak jo, jokių minčių, kad reikėtų vestuves nukelti, net nebuvo. „Bet, matyt, daugelis elgiasi kitaip. Tą šeštadienį, kai mes tuokėmės, iš viso buvome tik trys jaunavedžių poros“, – minėjo Vaclovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius