-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širdį veriantis kontrastas: kaip per metus pasikeitė išsekęs raganavimu apkaltintas mažylis

Sunku įsivaizduoti žmogų, kuriam nesuspaudė širdies išvydus gerokai prieš metus visą pasaulį apskriejusią išsekusio juodaodžio mažylio nuotrauką, kurioje jis godžiai geria vandenį iš moters jam ištiesto butelio. Ne mažiau klaiki buvo ir žinia, kodėl šis vaikas gatvėje: 2 metų berniuką šeima apkaltino raganavimu. Praėjus metams jo gelbėtoja danė Anja Ringgren Loven pasidalijo nauja mažylio nuotrauka – kontrastas neįtikėtinas!
Anja Ringgren Lovén ir mažylis Hope prieš metus ir dabar, jo pirmąją dieną mokykloje
Anja Ringgren Lovén ir mažylis Hope prieš metus ir dabar, jo pirmąją dieną mokykloje / Anja Ringgren Lovén/Facebook nuotr.

Kai danė humanitarinės pagalbos darbuotoja Nigerijoje mažylį išgelbėjo nuo jam neabejotinai grėsusios mirties, šis gatvėje jau buvo praleidęs 8 mėnesius. Kaip tuomet rašė „The Telegraph“, šeima jį išmetė iš namų, nes nutarė, kad mažylis yra raganius. Gatvėje berniukui išgyventi padėjo maisto atliekos ir viskas, ką pavykdavo rasti.

Kai jį rado A.R.Loven, Afrikos vaikų švietimo ir vystymosi fondo įkūrėja, mažylis buvo išsekęs, apniktas parazitų ir visiškai bejėgis. Moteris ne tik berniuką pagirdė, bet ir apgaubė antklode bei nugabeno į artimiausią ligoninę. Po dviejų dienų, kai jo sveikata gerokai pasitaisė, gelbėtoja mažyliui suteikė vardą Hope (Viltis).

Nuotr. iš „Facebook“/Nigerijoje išgelbėtas dvejų metų vaikas, apkaltintas raganavimu
Nuotr. iš „Facebook“/Nigerijoje išgelbėtas dvejų metų vaikas, apkaltintas raganavimu

Praėjus metams po žinios apie šią sukrečiančią istoriją, kurią sekė ir dalijosi milijonai žmonių visame pasaulyje, naujienos džiuginančios: berniukas ne tik išgydytas nuo negalavimų, pagaliau įgijo stogą virš galvos, buvo apgaubtas rūpesčiu, bet ir pradėjo lankyti mokyklą. Ta proga jo gelbėtoja pasidalijo nauja nuotrauka. Žvelgiant į ją ir vėl tvenkiasi ašaros, šįkart dėl to, ką gali gerumas ir rūpestis!

Nuotrauka daryta pirmąją mažylio Hope dieną mokykloje ir savo kompozicija atkartoja senąją nuotrauką – berniukas vėl geria vandenį iš gelbėtojos jam tiesiamo butelio, tačiau šįsyk nuotraukoje matome sveikai atrodantį mažylį spalvingais drabužėliais, avintį batukus, su vaikiška kuprine ant pečių.

A.R.Loven fondą, kuris padeda Nigerijos vaikams, apkaltintiems raganavimu, kartu su vyru šios šalies pietrytinėje dalyje įsteigė prieš ketverius metus. Jos teigimu, ši problema yra plačiai paplitusi. „Tūkstančiai vaikų būna apkaltinami tuo, kad yra raganos ar burtininkai. Jie kankinami, gąsdinami, kai kurie netgi miršta“, – prieš metus savo „Facebook“ paskyroje rašė A.R.Loven.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius