Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skelbiu.lt: rugsėjo 1-oji – be streso ir neplanuotų išlaidų

Artėjant naujiesiems mokslo metams tėveliai pradeda atakuoti parduotuvių lentynas. Prireiks visko – nuo kuprinių, spalvotų pieštukų iki uniformos, sportinės aprangos ar paspirtuko. Neskubėkite braukti prakaito gaišdami laiką eilėse ir plačiai atverti piniginių.
Mokyklinės prekės
Mokyklinės prekės / 123RF.com nuotr.

Peržvelkite mokyklinių prekių „lentynas“ Skelbiu.lt. portale. Pasirinkimas iš tiesų didelis, o kainos gerokai mažesnės.

Vaikai greitai išauga mokyklinę uniformą

Per vasarą vaikai gerokai ūgteli ir tai akivaizdžiai paaiškėja artėjant naujiesiems mokslo metams, kai reikia įsisprausti į pernykštę mokyklinę uniformą. Iš berniukų kelnių lieka pusilgiai „bermudai“, rankovės iki alkūnių, marškinėliai vos bambą dengia. Mergaitės su trumpais sijonėliais irgi nenori atrodyti kaip pradinukės. Tėveliams tikras galvos skausmas – mokyklinės uniformos dažniausiai kainuoja ne taip ir pigiai, o jeigu šeimoje auga ne vienas vaikas, tai neretai tenka ir vasaros atostogas paaukoti, kad galėtum suruošti atžalas į mokyklą.

Tiesa, kiekviena pradinė mokykla ar gimnazija turi savo aprangos kodą, todėl madingoms improvizacijoms lieka mažai laisvės. Jei savo vaiko mokykloje nepažįstate vyresniųjų klasių moksleivių tėvelių, kurie galėtų pasiūlyti išaugtas savo vaikų uniformas, pasidomėkite skelbimais internete. Rasite tikslią informaciją – kokybiškas nuotraukas, kokio ūgio vaikui tinka uniforma ir kokioje mokykloje ją galima vilkėti. Sarafanai, megztukai, švarkelis, kelnės – dažnai parduodami geros kokybės – švarūs, nesuplyšę. Pasitaiko ir taip, kad viena uniformos dalis, pavyzdžiui, sijonas, buvo segėtas vos kelis kartus, matyt, merginai nepatiko, mieliau rinkosi kelnes. Galbūt ir jūsų dukra reikalaujamą gimnazijos aprangos kodą išpildys tik per rugsėjo 1-ąją ar kitas oficialias šventes. Tuo labiau, kam siūdintis naują uniformą? Rinktis dėvėtą drabužį ne tik ekonomiška, tai ir atsakingas požiūris į vartojimą.

Kuprinė iš antrų rankų

Vaikų kuprinės atlieka ne tik savo praktinę paskirtį – susidėti ir nešiotis mokyklines priemones tai ir tikrų tikriausiais nuo mažens formuojamo stiliaus aksesuaras. Pagal vaiko amžių skiriasi ir kuprinės stilius – nuo animacinių filmų personažų, sporto simbolikos, naminių gyvūnėlių, gėlyčių, mašinėlių iki įvairiausių piešinukų. Kuo ryškiau, smagiau, įdomiau ir originaliau, kad tik vaikui prieš bendraamžius klasėje nereikėtų raudonuoti. Tėveliai, žinoma, pirmiausia atsižvelgia į kuprinės formos ergonomiką, bet ginčytis su vaikais kartais būna labai sunku. Rezultatas: graži, bet nelabai patogi kuprinė – gal per didelė, gal per maža. Neretai tokios kuprinės ir mokslo metų neištarnauja ir ne todėl, kad suplyšta, o todėl, kad nusibosta, todėl reikia dairytis naujos ir taip be pabaigos.

123RF.com nuotr./Kuprinė
123RF.com nuotr./Kuprinė

Gera išeitis – pasidairyti kuprinės iš antrų rankų lankomiausiame skelbimų portale Skelbiu.lt. Kiekviename mieste rasite pasiūlymų – susitarkite susitikti, apžiūrėkite, derėkitės dėl nuolaidos ir pirkite. Kainos tikrai daug palankesnės nei parduotuvėje. Į šį procesą įtraukite ir vaikus – už sutaupytus pinigus nupirkite bilietą į kiną, nueikite į kavinę ar pramogų parką.

Vadovėliai už vieną eurą

Mokymo metodai modernėja, naudojamos išmaniosios technologijos ir elektroniniai vadovėliai, tačiau vis dar neišsiverčiame be popierinių knygų, pratybų sąsiuvinių, atlasų, žemėlapių, žinynų ir kt.

Tėveliai linkę taupyti kiekvieną eurą – parduoda vadovėlius ne tik už 10–15 eurų, bet ir ieško pirkėjų, kuriems prireiks mokyklinių pratybų už 1–3 eurus. Iš tiesų, per kelerius metus susikaupia pilnos lentynos vadovėlių. Laikyti namuose nėra vietos, bet išmesti į konteinerį taip pat nekyla ranka. Puiki išeitis – pasinaudoti vadovėliais antrą kartą. Abipusė nauda – namuose atsiranda laisvos vietos naujoms knygoms, o perkantiems nereikia permokėti įsigyjant naujus vadovėlius.

Parduodami ne tik šiuolaikiniai vadovėliai, bet ir „antikvariniai“, išleisti tuomet, kai iš jų žinias „kalę“ mokinukai dabar jau į mokyklą veda savo anūkus. Gal seneliams laikas prisiminti mokyklines chemijos, geografijos ar biologijos žinias?

Kartais neužtenka ir vadovėlių, tenka samdyti korepetitorius. Nors dar nesinori galvoti apie tokias papildomas išlaidas, tačiau galima pasidomėti, kiek gi vaikui kainuos pasirengti būsimiems egzaminams? Skelbiu.lt rasite įvairių skelbimų dėl korepetitorių paslaugų. Vilniuje 5–8 klasių moksleiviams matematikos akademinės valandos kaina – 10 Eur, vyresniems – 12 Eur. Kaune 5–12 klasių moksleiviams vienos valandos kaina ta pati – 10 Eur. Dvyliktokui pasiruošti biologijos egzaminui Kaune prireiks 1 pamokos per savaitę, kuri trunka dvi valandas, kaina – 20 Eur.

123RF.com nuotr./Į mokyklą
123RF.com nuotr./Į mokyklą

Pieštukai nuo 0,5 iki 70 eurų

Mokykloje per dailės pamokas prireiks įvairiausių priemonių – nuo spalvotų pieštukų, kreidelių iki teptukų. Tėveliams turėtų plaukai pasišiaušti, pamačius parduotuvėje pieštukų rinkinį už 115 Eur. Panaršę skelbimus Skelbiu.lt galite įsigyti tą patį rinkinį už 70 Eur. Kita vertus, net ir tokie kokybiški pieštukai piešinio nepavers šedevru, tad galima ieškoti pigiau, net už simbolinę kainą. Pavyzdžiui, nedidelis spalvotų pieštukų rinkinys kainuoja vos 0,5 Eur.

Taupūs tėveliai iš rašomojo stalo stalčiaus surenka viską, ką randa ir ką galima parduoti – net jei pieštukų rinkinys nepilnas, ne bėda, galbūt kam nors vis tiek labai pravers, tuo labiau, kad parduodamas su nuolaida. Svarbu, kad pieštukai kaip nauji, nenupaišyti.

Racionalu labai pigiai įsigyti visą rinkinį kanceliarinių priemonių – plastiliną, rašalo kapsules, vandeninius dažus, pieštukus. Pardavėjas dar prideda ir kuprinę su maišeliu sportinei aprangai. Įsigysite visą komplektą reikiamų prekių mokyklai vos už 6 eurus.

123RF.com nuotr./Mokyklinės prekės
123RF.com nuotr./Mokyklinės prekės

Sportiniai būreliai reikalauja papildomų išlaidų

Nemažai išlaidų pareikalauja papildomi vaikų būreliai, pirmiausia įvairių sporto šakų. Jei vaikas lanko karate treniruotes, meninę gimnastiką, žaidžia futbolą ar krepšinį, prireiks specialios sportinės aprangos. Racionalu neskubėti ieškoti naujų drabužių, bet pasidomėti dėvėtais. Jei apranga tvarkinga, švari, kodėl nepasinaudojus galimybe įsigyti pigiau, tuo labiau, kad visuomet galima dar ir nusiderėti. Pasirinkimas tikrai platus – įvairių dydžių, berniukams ir mergaitėms, ryškių spalvų, su žinomų gamintojų logotipais. Yra ir šiltų treningų, džemperių, skirtų sportuoti lauke ar aktyviai praleisti laisvalaikį po pamokų.

Išsirinkus aprangą, dar prireiks ir sportinės avalynės. Skelbimuose rasite iš tiesų didelį pasirinkimą avalynės kaip parduotuvėje, tik kainos gerokai mažesnės. Kai kurie pasiūlymai atviri deryboms, nurodyta tik kaina, kiek buvo mokėta už naujus. Paprastesnius ir ne tokius madingus nusipirksite už 5–10 Eur. Tai gera kaina, žinant, kad jau kitais metais sportiniai bateliai vaiko pėdai bus per maži.

Sportinė apranga ir avalynė – tai dar ne viskas, ko prireiks aktyviam laisvalaikiui. Tikriausiai nerasite vaiko, kuris nenorėtų važinėti su šio sezono madingiausia laisvalaikio priemone – paspirtuku. Neskubėkite pirkti naujo, Skelbiu.lt pilna skelbimų, kuriuose siūloma pirkti paspirtukus – vieni naudoti sezoną, kiti vos kelis mėnesius. Paprastą koja atsispiriamą paspirtuką, kuris tiks vyresnio amžiaus vaikui, galima įsigyti už 15 Eur. O patiems mažiausiems paspirtukai su dviem ratukais priekyje iš viso nieko nekainuoja, tėveliai juos dovanoja – tik teks nuvažiuoti jų paimti į Šiaulius. Tokie geranoriškai mainai garantuoja gerą nuotaiką ir uždeda apynasrį besaikiam vartojimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius