-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu

Atėjus vasarai, giliai spintoje paslėpti norisi ne tik šiltus drabužius, bet ir kitus sunkius, didelius daiktus. Jų tarpe atsiduria ir vaikiški vežimėliai. Švelnus oras, aukšta temperatūra ir gausūs atostogų planai prašyte prašo lengvos, patogios bei kompaktiškos transporto priemonės vaikui, su kuria galėsite keliauti nors į pasaulio kraštą. Būtent tokie yra sportiniai, vasariniai vežimėliai. Tačiau kaip įsigyti jums labiausiai tinkantį ir į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis? Apie tai, kaip nepasiklysti asortimento gausoje, kalbamės su Ogmios mieste įsikūrusios vaikiškų prekių parduotuvės „Baby city / Toy city“ ekspertu Sauliumi Vienažindžiu.
Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu
Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu / Partnerio nuotr.

Renkantis svarbu atsakyti į kelis esminius klausimus

Pasak pašnekovo, pirmieji sportiniai vežimėliai rinką pasiekė prieš bene šešis dešimtmečius, kai aviacijos inžinieriaus Owen‘o Maclaren‘o, legendinio naikintuvo „Spitfire“ konstruktoriaus, dukrai dažnai tekdavo su savo vaiku skristi lėktuvu. Tuomet ir buvo sukurtas pirmasis sportinis vežimėlis – lengvas, patogus, kompaktiškas, susilankstantis taip pat, kaip skėtis. „Nuo sulankstymo būdo kilo ir sportinių vežimėlių tipų pavadinimai – skėtukai arba knygutės“, – pasakoja S.Vienažindys ir priduria, jog renkantis naują vežimėlį, svarbiausia – tikrai ne jo sulankstymo būdas. „Vasarinės vaikų transporto priemonės, kad ir kokios jos bebūtų, yra žymiai lengvesnės, o tai reiškia, kad ir konstrukcija, ir ratukai, ir amortizacija jau nebe tokie, kokie buvo įprastuose“, – tikina specialistas.

Partnerio nuotr./Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu
Partnerio nuotr./Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu

Jis pažymi, jog renkantis vežimėlį svarbu atsakyti į kelis esminius klausimus: kokio amžiaus vaikui naujasis pirkinys bus skirtas, ar naudosite jį ir atėjus šaltajam sezonui bei kur daugiausiai važinėsite. Pastarasis klausimas yra bene svarbiausias – nuo to, ar vežimėlį naudosite kelionėmis miško takeliais, asfaltuotu keliu ar pasivaikščiojimams po prekybos centrus, priklauso ir modelio ir konstrukcijos pasirinkimas.

Pravažumas, saugumas ir funkcionalumas

Anot specialisto, renkant naują vežimėlį vaikui svarbu yra bene viskas. Pradedant ratų dydžiu ir baigiant kojų užklotu, viskas turi būti geriausia ir patogiausia, kad vaikas jaustųsi maloniai ir būtų saugus, o jūsų ši transporto priemonė papildomai neapsunkintų.

Partnerio nuotr./Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu
Partnerio nuotr./Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu

S.Vienažindžio teigimu, pirmiausiai derėtų įvertinti vežimėlio ratų dydį. „Jei šie didesni – jums bus lengviau judėti parke, miške ar paplūdimyje. Aktyvų laisvalaikį propaguojantiems tėveliams primygtinai siūlyčiau rinktis arba vežimėlį su dideliais ratais, arba netgi triratę priemonę. Jie būna manevringesni, spartesni, tinkami naudoti ne tik einant pasivaikščioti“, – pataria specialistas ir pažymi, jog derėtų atminti, kad šie privalumai apkrauna vežimėlio konstrukciją, tad šis nebebūna toks lengvas ir kompaktiškas.

Kalbėdamas apie saugumo aspektus, pašnekovas pažymi, jog labai ypatingų saugumo reikalavimų vaikiški vežimėliai neturi, tačiau visi privalo atitikti Europos Sąjungos nustatytus saugumo reikalavimus EN 1888;2012, o pirkėjams derėtų atkreipti papildomą dėmesį į saugos diržus ir stabdžius. Pastarieji turėtų fiksuoti abu ratus vienu metu. „Labai gerai, jei pirkdami vežimėlį atkreipiate dėmesį ir į jo techninius parametrus – pavyzdžiui, visuomet geriau, jei vežimėlio ratai yra su guoliais, turi amortizaciją“, – tikina S.Vienažindys.

Taip pat, specialisto nuomone, ne mažiau svarbus yra ir vežimėlio funkcionalumas. Pasak jo, ypatingai gerai, jei vežimėlis turi apsaugą nuo lietaus ar vabzdžių bei prailginamą stogelį su ventiliacija, kuriuo vaiką galima apsaugoti nuo saulės ar netikėtų kritulių.

Partnerio nuotr./Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu
Partnerio nuotr./Sportiniai vaikų vežimėliai – praktiška, saugu ir funkcionalu

Kokią sumą paskirti vežimėlio įsigijimui?

Kaina yra vienas svarbiausių didžiosios dalies tėvelių pasirinkimo kriterijų, įsigyjant didesnį ir ilgesnį laiką tarnausiantį daiktą. Pasak S.Vienažindžio, ši vidutiniškai turėtų siekti maždaug 150 eur. be nuolaidos, tačiau, priklausomai nuo gamybinių medžiagų, dizaino, kokybės, gali būti ir gerokai didesnė arba mažesnė. „Pasirinkimas yra itin platus ir atitinkantis pačius įvairiausius tėvelių poreikius, tačiau ieškant tikrai kokybiško vežimėlio, pagaminto iš patvarių ir ilgaamžių medžiagų, taupyti nederėtų“, – tikina specialistas ir priduria, jog besidairantiems išskirtinumo rekomenduotų dėmesį atkreipti į neseniai Lietuvos rinkoje atsiradusius „JOOLZ“ vežimėlius, o ieškantiems geriausio kainos ir kokybės santykio – į „Milli“ prekės ženklą ir jų sportinius vežimėlius „Milli RIDE“.

Taip pat, S.Vienažindys pažymi, jog dairantis naujo vežimėlio į parduotuvę užsukti derėtų su būsimuoju jo savininku. „Nors „Baby city / Toy city“ konsultantai gali patarti ir padėti nuspręsti, kuris transporto priemonės modelis labiausiai jums tinka, lengviausia tai padaryti tiesiog pasimatuojant ir išbandant pirkinį praktiškai“, – tikina pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius