Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stebuklas, dovanosiantis be šlaunikaulio gimusiam Jokūbui galimybę vaikščioti

Dėl meilės vaikui galima nuversti kalnus – tai įrodys sekmadienio TV3 laidos „Pasaulis apie moteris“ herojai, o žiūrovų lauks neįtikėtina istorija apie užsispyrimą ir tėvų viltį padėti vaikui vaikščioti. Nepalaužiamos mažojo Jokūbėlio, gimusio be šlaunikaulio, tėvų valios ir gerų žmonių atjautos dėka šiandien jau surinkta didelė dalis milžiniškos sumos, reikalingos vaiko operacijai, rašoma išplatintame pranešime.
Jokūbas Melkūnas su tėčiu
Jokūbas Melkūnas su tėčiu / TV3 laidos stopkadras

Laidos žiūrovai turės puikią galimybę iš arčiau pažinti Melkūnų šeimą, išgirsti poros meilės istoriją bei sužinoti, iš ko gi jie semiasi stiprybės. Matydami televizijos ekrane krykštaujantį ir besijuokiantį Jokūbą, žiūrovai nesuabejos, kad tai – pats laimingiausias vaikas pasaulyje, turintis nuostabius tėvus. Jau šiandien jis nori bėgti, lėkti, jo judrumas neišpasakytas, o šypsena nušviečia viską aplinkui.

Tačiau ši užduotis jam yra per sunki.

Kai klausimų – daugiau nei atsakymų

Kad mažasis Jokūbas gims be šlaunikaulio, nėštumo metu nebuvo pastebėta, tad apie šią vaiko negalią mama sužinojo tik jį pagimdžiusi.

„Aš turbūt ir džiaugiuosi, kad nėštumo metu niekas nieko nematė, nes jeigu būtų pasakę, kad kažkas negerai, aš turbūt per visą nėštumą būčiau tiek prisinervinusi... Tie nervai niekada neatneša nieko gero“, – įsitikinusi mažojo Jokūbo mama, su ašaromis akyse papasakosianti žiūrovams apie pirmąją reakciją sužinojus situaciją ir patirtus išgyvenimus.

Tai buvo metas, kai klausimų buvo daugiau nei atsakymų, pora nežinojo, ar nėra didesnių sveikatos sutrikimų, kurie plika akimi nematomi, kodėl visa tai nutiko. Tačiau jau nuo pačios pirmos dienos tėvai ėmė ieškoti galimų problemos sprendimo būdų, juos palaikė ir Lietuvos gydytojai, raminę ir sakę, kad poros sūnus tikrai vaikščios.

Asmeninio albumo nuotr./Jokūbas Melkūnas
Asmeninio albumo nuotr./Jokūbas Melkūnas

Viena operacija – galimybė bėgioti

Viena operacija, kurią reiktų atlikti Jungtinėse Amerikos valstijose, gali visiškai pakeisti Jokūbo gyvenimą – berniukas bėgiotų ir niekuo nesiskirtų nuo bendraamžių. Ši išeitis tėvus nudžiugino, tačiau sužinoję operacijos kainą jiedu liko šokiruoti.

„Mes žinojome, kad operacija gali kainuoti apie šimtą tūkstančių, tačiau, kad sieks keturis šimtus tūkstančių... Pirmąkart buvo šokas, kai sužinojome tą sumą“, – pasakoja laidos viešnia. Naujiena buvo stulbinanti, tačiau į neviltį tėvai nepuolė. „Supratome, jog darysime viską, kad surinktume tokią ar dar didesnę sumą, taigi dėl savo vaiko darai“.

Laidos žiūrovai iš pirmų lūpų išgirs, kiek pastangų ir laiko tėvams kainavo rasti galimą išeitį ir kas juos labiausiai nustebino renkant aukas, reikalingas sūnaus operacijai. Galbūt ši istorija įkvėps kitus tėvus niekuomet nenuleisti rankų.

Kiekvienas gali prisidėti

Pora įsitikinusi – nėra neįmanomų dalykų, tai įrodė jų sėkmės istorija, kurią berniuko tėvas vadina visų žmonių sėkmės istorija, juk jos nebūtų be tų, kurie savo lėšomis prisidėjo prie to, kad berniukas ateityje galėtų bėgioti.

Per keturias dienas, vos paskelbus apie lėšų rinkimą, buvo surinkta 100 tūkst. eurų. Žmonių gerumas iš viso pasaulio tapo tikru stebuklu šeimai, labai daug žmonių ne tik aukojo, bet ir rašė palaikančias žinutes, skambino. Šeima dar turi laiko surinkti trūkstamą sumą.

Visi norintys prisidėti, kad ir nedidele suma, prie to, kad berniukas galėtų bėgioti, informacijos gali ieškoti feisbuko puslapyje Jokūbo Melkūno labdaros ir paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius