Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 28

Uždirbate mažai ar turite paskolą? Patys kalti – tai ne priežastis mažiems alimentams mokėti

Kas antrai santuokai baigiantis skyrybomis, o kartais ir tiesiog nutrūkus santykiams, aktualus tampa ne tik turto pasidalijimo, bet ir vaikų išlaikymo klausimas. Nors dažnai manoma, kad alimentų dydis priklauso nuo tėvų algos ir kad abu tėvai turi vienodai prisidėti prie vaikų išlaikymo, tai ne visai tiesa.
Dovilė Urnikienė ir asociatyvioji nuotr.
Dovilė Urnikienė ir asociatyvioji nuotr. / Jūratės Čiakienės ir Shutterstock nuotr.

Apie dažniausiai pasitaikančius mitus, taip pat nuo ko iš tiesų priklauso vaiko išlaikymo (alimentų) dydis, kalbamės su advokato padėjėja Dovile Urnikiene.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Minimali alga – nebūtinai minimalūs alimentai

Advokato padėjėjos teigimu, vienas iš dažnesnių mitų apie alimentus – tai kad teismai, nustatydami jų dydį, atsižvelgia į tėvų algą.

„Iš tiesų atsižvelgiama į tėvų turtinę padėtį, įvertinant aplinkybių visumą: tėvų gaunamas pajamas, turimą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, investicijas, sveikatą, išlaikytinių skaičių, taip pat į tėvų elgesį, siekiant gauti pajamų vaikų išlaikymui. Labai norėčiau akcentuoti paskutinį aspektą, nes vis dar susiduriu su nuomonėmis, kad jeigu tėvas (motina) gauna minimalią algą, tai ir išlaikymo dydis nustatomas mažesnis. Tai netiesa, nes teismai vertina pastangas gauti geresnį uždarbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius