-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 17

Vaikas eis į pirmą klasę ar būrelius? Paaiškino, ką daryti, jei neužtenka alimentų

Artėjant mokslo metams, ypač jei vaikas dar tik pradės lankyti mokyklą, aktualūs tampa finansiniai klausimai. Tai labiau pajaučia išsiskyrę arba vieniši tėčiai ir mamos, kurie paskaičiuoja, kad iš vaiko tėvo ar motinos priteistų alimentų nepakaks būsimo mokyklinuko suruošimui į mokyklą ar naujus būrelius. Ar tokiais atvejais galima padidinti vaiko išlaikymo dydį arba prašyti vienkartinės išmokos iš vaiko tėvo, jei nesusipranta prisidėti?
E.Morkūnienė ir asociatyvioji nuotr.
E.Morkūnienė ir asociatyvioji nuotr. / Vidmanto Kirlio / 123rf.com nuotr.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Kaip teigia advokatė, vadovaujanti partnerė Eglė Morkūnienė, išeičių tokiais ir panašiais atvejais tikrai yra, nes alimentų dydis gali būti keičiamas pasikeitus vaiko poreikiams: „Jei dėl to, kad vaikas pradėjo lankyti mokyklą, iš esmės pasikeitė jo išlaikymui reikalinga pinigų suma, o naujos išlaidos yra ne vienkartinės, vaiką auginantis tėvas ar mama turi teisę kreiptis į teismą dėl išlaikymo dydžio pakeitimo.“

Galima tartis ne tik dėl alimentų dydžio

Vaikus auginantys tėvai puikiai žino, kad vaikui augant keičiasi ir jo poreikiai. Itin mažam vaikui reikalingos brangios higienos priemonės (sauskelnės), speciali mityba. Vėliau vaikas pradeda lankyti darželį, keičiasi jo poreikiai aprangai, laisvalaikiui. Mokyklinukai patiria papildomų išlaidų, susijusių su ugdymu, lavinimo priemonėmis mokykloje, apranga, ekskursijomis etc. Be to, daugiau lėšų tenka skirti ir augančio vaiko maistui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius