Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 20

Klauskite teisininko: vaikas su manimi nebendrauja – ar privalau jį išlaikyti?

Viena iš pagrindinių vaiko teisių – būti visapusiškai aprūpintam. Ir, nors ne kiekvienas iš tėvų geba rūpintis vaiko dvasine bei socialine gerove, materialinis jo išlaikymas yra privalomas, nesvarbu, vaikas gyvena su abiem tėvais ar su vienu iš jų. Pasitaiko ir tokių atvejų, kad vaikas su vienu iš tėvų bendrauti net ir nenori, todėl pastarasis pradeda abejoti, ar jam išlieka pareiga materialiai prisidėti prie vaiko išlaikymo?
Rugilė Stumburevičiūtė ir asociatyvioji nuotr.
Rugilė Stumburevičiūtė ir asociatyvioji nuotr. / Shutterstock ir Aurelijaus Tumulevičiaus nuotr.

Tokį klausimą iškėlė ir 15min.lt skaitytoja, o apie šią situaciją profesinę nuomonę išsakė advokato padėjėja Rugilė Stumburevičiūtė, kurios teigimu, tokių klausimų kyla ir kitiems tėvams, kurių vaikai gyvena skyrium.

15min.lt skaitytoja klausia: „Esu išsiskyrusi, mūsų 15 metų vaikas liko gyventi su tėčiu. Buvęs sutuoktinis man draudžia bendrauti su vaiku, neteikia informacijos apie jo gyvenimą, o ir pats vaikas noro bendrauti su manimi neturi. Ar tokiu atveju vis tiek privalau teikti išlaikymą?“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Kaip nustatomas vaiko išlaikymas

Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) narės R.Stumburevičiūtės teigimu, tiek Lietuvos Respublikos Konstitucija, tiek Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas nustato, kad tėvai privalo materialiai išlaikyti savo nepilnamečius vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius