Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos: akrobatiniai triukai, lazerių turnyrai ir kūrybinė bei intelektinė edukacija

Nors pavasaris dar tik įsibėgėja, daugelis vaikus auginančių tėvų jau ima svarstyti, kuo savo mažuosius užimti per vasaros atostogas. Tačiau šiandien dažnas savo mažiesiems nori ne įprasto laisvalaikio, o veiklos, kuri edukuotų, lavintų sportinius bei kūrybinius įgūdžius, leistų tobulėti, žaisti ir susipažinti su bendraamžiais. Abejojantiems, ar visa tai suderinti įmanoma, paprieštarautų sostinės prekybos centruose „Vilnius Outlet“ ir „Ogmios miestas“ įsikūrusi akrobatikos mokykla „Krokodiliukas“. Ji jau aštuonerius metus vaikus ir jaunimą kviečia į liepą startuojančias dienos sporto bei laisvalaikio stovyklas, kuriose stovyklautojai ne tik išmoksta įspūdingų triukų, bet ir leidžiasi į savo svajonių vasaros nuotykį.
Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos
Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos / „Krokodiliukas" nuotr.

Tikslas – visapusiškas tobulėjimas

Akrobatikos mokyklos „Krokodiliukas“ vadovė Marina Ososova su savo komanda jau beveik dešimtmetį organizuoja vasaros dienos sporto ir laisvalaikio stovyklas. Pavadintos „Sportas (pa)tinka kiekvienam“, jos į „Ogmios miestą“ kviečia vaikus patirti daugybę nuotykių, susirasti naujų draugų, sustiprėti fiziškai bei patobulinti savo socialinius įgūdžius.

„Nors esame akrobatikos mokykla, savo stovyklose laukiame visų. Todėl nesvarbu, koks vaikų amžius, kūno sudėjimas, mažieji sportuoja ar yra mažiau aktyvūs. Savo stovyklose atsižvelgiame į kiekvieno stovyklautojo individualius gebėjimus, poreikius ir norus. Visos mūsų fizinio aktyvumo veiklos pateikiamos žaidimo forma, o tai labai didina vaikų įsitraukimą. Jie nejaučia jokios įtampos ir mielai kartoja išmoktus pratimus net namuose“, – sako M.Ososova.

„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos
„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos

Be to, priduria pašnekovė, stovyklose fizinis aktyvumas sumaniai derinamas su kūrybiškomis ir intelektinėmis veiklomis, kurios formuoja naujus įgūdžius ir žinias. „Taip pat daug dėmesio skiriame visapusiškai edukacijai. Vaikus supažindiname ir su skirtingomis negalios formomis, ir netgi mokome savisaugos. Mūsų tikslas – ne tik smagus, bet ir naudingas laisvalaikis, todėl didžiuojamės, kad per aštuonerius veiklos metus turime pas mus sugrįžtančių, kasmet patobulėjusių stovyklautojų, kurių augimą ir brandą galime stebėti nuolatos“, – pasakoja pašnekovė.

Laukia triukai, lazeriai ir disko vakarėlis

Smalsaujantiems, kaip stovykla atrodo praktiškai ir kokia yra jos dienotvarkė, akrobatikos mokyklos „Krokodiliukas“ vadovė atskleidžia visas detales. „Kasdien turėsime mažiausiai vieną akrobatikos treniruotę sportuojantiems ir nesportuojantiems vaikams bei jaunimui. Programoje numatyta ir kartoti labiausiai stovyklautojų pamėgtas bei daugiausiai gerų atsiliepimų sulaukusias edukacines veiklas. Jos puikiai skatina kūrybiškumą, suteikia pačių geriausių emocijų. Mūsų programa paruošta atsakingai ir profesionaliai, turėsime ir įvairių sportinių treniruočių, ir linksmų pramogų, išvykų, kultūrinio pažinimo užsiėmimų, atmintį, bendravimo bei kitus socialinius įgūdžius lavinančių veiklų ir žaidimų“, – teigia ji.

„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos
„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos

Visos šios prasmingos veiklos, anot M.Ososovos, sutelktos į vaikų rezultatų ir asmeninių pasiekimų įvertinimą, kartu gerbiant kiekvieno dalyvio individualumą. Stovyklos organizatoriai užtikrins ir sveiką stovyklautojų mitybą, mažieji daug laiko leis gryname ore, tačiau nepamirštos liks daugelio taip mėgstamos linksmybės.

„Dalyvių laukia ir GO LASER arenos turnyras, muilo burbulų sporto viktorina, meno užsiėmimai „Dali“ studijoje, ekskursija su gidu „Zooparke“. Taip pat įgytus akrobatinius įgūdžius bei išmoktus triukus smagiai išbandysime „Batutų parke“, o stovyklos uždarymo šventė tradiciškai vyks unikaliame „Glow in the dark“ pramogų kambaryje. Čia vyks disko vakarėlis, orientaciniai žaidimai, lauks pinjatos, cukraus vatos, spragėsių ir įvairūs, nostalgiją keliantys „Arcade“ žaidimų aparatai“, – vos dalį pramogų atskleidžia pašnekovė.

„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos
„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos

Sudalyvavę nebenori sustoti

M.Ososova pabrėžia – norint mėgautis minėtomis pramogomis, leistis į nuotykius ir išbandyti tokią turiningą programą, vaikams tikrai nebūtina būti sportininkais. Jos teigimu, šių dienos stovyklų dienotvarkė sukurta atsakingai galvojant apie kiekvieno dalyvio asmeninius poreikius. Todėl belieka tik dalyvauti ir džiaugtis naujais draugais, linksmais bei draugiškais treneriais, geriausiomis patirtimis ir kūrybiška aplinka.

„Mūsų vasaros stovyklos – linksmiausias ir vaikų laukiamiausias laikas. Patys labai džiaugiamės, kai į pirmos dienos susitikimą atėję stovyklautojai paskutinę dieną palieka išmokę atlikti taip trokštamą akrobatinį elementą. Smagu ir tai, kad po pirmosios pamainos dalyviai noriai pasilieka stovyklauti dar kitose pamainose, nekantriai laukia kitų metų „Krokodiliuko“ vasaros stovyklų. O didžiausias pagyrimas mums – nuoširdus vaikų prisirišimas prie šauniųjų mokyklos trenerių ir noras tęsti draugystę su akrobatikos sportu nuolatiniuose užsiėmimuose“, – dalinasi pašnekovė.

„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos
„Krokodiliukas" nuotr./Vaikų vasaros užimtumui – unikalios dienos stovyklos

Todėl, papildo ji, šios stovyklos nėra tik įprastas laisvalaikis. „Tai – patirtis, kuri ugdo smalsias, kūrybingas, fiziškai aktyvias, sveikas bei intelektualias asmenybes. Norėdami geriausių patirčių savo vaikams, suteikite jiems laisvalaikį, kuris leidžia tobulėti, augti ir mažiesiems padovanoja svajonių vasarą“, – kviečia akrobatikos mokyklos „Krokodiliukas“ vadovė.

Dienos sporto ir laisvalaikio stovyklos „Sportas (pa)tinka kiekvienam“ prasideda liepos 1-ąją ir dalyviams pasiūlys 5 vasaros pamainas. Kiekviena jų truks po keturias dienas. Stovyklos vyks „Ogmios mieste“, Laisvalaikio terasoje, Verkių g. 31, Vilniuje. Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius