Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 įkvepiančių stilingo gyvenimo idėjų kiekvienai moteriai

Ar įmanoma gyventi stilingai ir elegantiškai, puoselėjant savo moteriškumą, nors nesate paryžietė ir negyvenate Prancūzijoje? Užuot skendėjus svajonėse apie pabėgimą į „amžinųjų šviesų“ miestą – Paryžių, leidyklos „Vaga“ rekomenduojamos knygos „Trisdešimt stilingo gyvenimo dienų“ autorė Fiona Ferris kviečia užsidėti prancūziško atspalvio akinius nuo saulės ir į kasdienybę, kurioje gyvenate, pažvelgti pro žavingą ir motyvuojantį filtrą.
10 įkvepiančių stilingo gyvenimo idėjų kiekvienai moteriai
10 įkvepiančių stilingo gyvenimo idėjų kiekvienai moteriai

Knygoje rasite trisdešimt skyrių (arba dienų), kupinų gyvenimo džiaugsmo ir idėjų, kaip stilingo ir laimingo gyvenimo svajonę paversti realybe.

„Trisdešimt stilingo gyvenimo dienų“ – tai paprasto, bet žavingo prancūziško gyvenimo būdo įkvėpta knyga visoms moterims, dosniai žerianti patarimus, kaip susikurti pakylėtą moterišką kasdienybę, dailiai atrodyti, turiningai leisti laisvalaikį, puoselėti kūną ir sielą, neišleidžiant daug pinigų. Toliau dalinamės keletu autorės siūlomų įkvepiančių idėjų savo moteriškumui atskleisti.

10 įkvepiančių stilingo gyvenimo idėjų kiekvienai moteriai
10 įkvepiančių stilingo gyvenimo idėjų kiekvienai moteriai

Būkite moteriška, bet tvirta

Būti moteriškai nereiškia būti silpnai ir stumdomai. Tiesą sakant, stilinga moteris yra apdovanota ne tik švelnumu, kilnumu ir gerumu, bet dar yra tvirta ir daug ką sugeba. Tai dar galima vadinti deivės energija. Tokia moteris pasitiki savimi, ryžtingai priima sprendimus ir daro viską, ką reikia daryti, tačiau visada išlieka mandagi ir maloni.

Pagalvokite, galbūt turite tokią kolegę, iš kurios galėtumėte pasisemti įkvėpimo. Kai tokiai moteriai kas nors nepatinka arba ši nori ką nors pakeisti, ji nesiskundžia ir nesirauko, netgi priešingai – gali žaviai ir nerūpestingai pokštauti ar net švelniai pataikauti savo viršininkui. Stebint tokį savo kolegės elgesį iš šono, gali kilti apmaudas, kad „ji visada leidžia savo vadovui išlipti sausam iš balos“, tačiau be abejonės, taip ji išsiugdo galingą moterišką jėgą – būti tvirta, tačiau kartu ir švelnia, diplomatiška, kai to reikia.

Tarp įžymybių yra daugybė moteriškų ir kartu tvirtų moterų pavyzdžių. Pavyzdžiui, Anglijos karalienė Elžbieta. Tam tikra prasme ji yra nominali vadovė ir iš tikrųjų nevaldo šalies, tačiau karalienė turi didžiulę galią ir beveik kiekvieną dieną susiduria su daugybe svarbių iššūkių. Ir ji labai rimtai žiūri į savo vaidmenį. Iš šono ji atrodo tikrai šiltas ir malonus žmogus, tačiau visi, kas su ja susiduria, elgiasi pagarbiai ir išlaiko tam tikrą atstumą, lyg aplink ją būtų nematomas apsauginis skydas. Užtenkta pasižiūrėti bent keletą dokumentinių filmų apie karalienę Elžbietą, ir sužinosite, kokia elegantiška ir stilinga gali būti moteriška, daug ką sugebanti ir tvirta moteris.

Įkvepiančios idėjos savo moteriškumui atskleisti

Paklauskite savęs, ar pastaruoju metu nebuvote apleidusi savo moteriškosios pusės. Pasidarykite sąrašą idėjų, mažų ar didelių, kurias įgyvendinusi galėtumėte susigrąžinti moteriškumą į savo gyvenimą. Pavyzdžiui:

  1. Dėvėkite daugiau spalvų arčiau veido ‒ ar tai būtų palaidinė, ar šalikas, rinkitės tokias spalvas, kurios pagyvina jūsų veido odos spalvą. Kad ir kaip mėgtumėte neutralias spalvas, visada jausitės moteriškesnė, kai prisiderinsite bent mažiausią spalvotą akcentą prie savo juodų, tamsiai mėlynų ar pilkų drabužių (dažniausiai sudarančių jūsų garderobo pagrindą).

  2. Švelniau kalbėkite. Jeigu jūsų vyras yra kitame kambaryje, užuot šūkavusi, galite pas jį nueiti. Šiaip ar taip, jis dažniausiai jūsų negirdi, o tada turite rėkti dar garsiau. Šūkaudama per visą koridorių jūs visiškai nesijausite moteriška, o tuo labiau kaip deivė.

  3. Mėgaukitės laiku – kurį skiriate lengvam makiažui pasidaryti ir plaukams tinkamai susitvarkyti, užuot piktinusios dėl „iššvaistyto“ laiko ir skubėjusios. Lengvai pasidažyti jums užteks dešimties minučių ir dar penkių plaukams susitvarkyti. Rezultatas – visą dieną jausitės daug geriau, negu jaustumėtės neskyrusi tam laiko.

  4. Kvėpinkitės – daugelis moterų taip mėgsta kvepalus, kad nepasikvėpinusios jaučiuosi kaip neapsirengusios. Jeigu esate iš tų, kurios nemėgstate kvepalų, tai kvapnus kūno losjonas – taip pat puiki išeitis.

  5. Nepamirškite asmeninės higienos. Ne tik plaukams ir makiažui, bet ir kojoms nusidepiliuoti, veido kaukei retsykiais užsitepti ar kūnui duše šveičiamosiomis pirštinėmis nusišveisti – taip pat reikia trupučio laiko, be to, po tokių procedūrų jausitės daug maloniau. Dovanosite laiko bei dėmesio sau, o tai yra nuostabus jausmas. Jeigu sugalvosite save ypatingai palepinti, grožio procedūroms skirkite visą vakarą ar rytą ir pasidarykite visas vienu kartu.

  6. Išlaikykite malonią veido išraišką. Ši mintis gali pasirodyti kiek juokinga, tačiau atidžiau pastebėkite kitus, kai žmonės ramūs, jų veidai dažnai atrodo kiek surūgę. Jeigu manote, kad atrodote normaliai, tai tikriausiai atrodote pikta. Turbūt esate girdėjusios, kad senstant lūpų kampučiai natūraliai tįsta žemyn, taigi norėdamos atrodyti bent neutraliai, lūpų kampučius turime išlaikyti bent keik pakilusius ‒ jausti veide nedidelį šypsnį. Jeigu skaitant visa tai atrodo, kad tam reikia per daug pastangų, patikėkite – ilgainiui tai gali tapti puikiu įpročiu. Be to, bet kokios fizinės pastangos turi įtakos ir mūsų dvasinei būsenai. Įrodyta, kad šypsodamasis žmogus ima jaustis laimingesnis, taigi tai tik dar viena paskata išlaikyti draugišką ir malonią veido išraišką.

  7. Mąstykite pozityviai ir mažiau kritikuokite. Paklauskite savęs – ar per ne lyg dažna kritika, neverčia jūsų jaustis vis bjauriau? Stebėdami kitus kritikuoti linkusius žmones, galime suprasti, kad panašios pastabos verčia blogai atrodyti patį komentuotoją, o ne tą žmogų, apie kurį kalbama. Todėl pasvarstykite, galbūt verta atsikratyti šio įpročio visam laikui? Dalykai, kuriems skiriame daugiausia dėmesio, turi tendenciją augti ir didėti, taigi sutelkime dėmesį į pozityvius dalykus.

  8. Klausykitės daugiau malonios muzikos – viešbučio fojė stiliaus fortepijono melodijos ar klasikinės lėto tempo muzikos garsai gali atpalaiduoti ir pažadinti jūsų moteriškumą ne blogiau nei kosmetologinės procedūros. Tokiuose viešbučiuose kaip „Buddha Bar“ ar „Hôtel Costes“ skambanti muzika akimirksniu gali nukelti į nedidelį, blausiai apšviestą žavų barą Paryžiuje. Muzika yra tikras geros nuotaikos užtaisas, taigi išsirinkite savo mėgstamiausias melodijas ir susikurkite kelis moteriškus grojaraščius skirtingoms nuotaikoms – subtilų ir seksualų, žaismingą ir nerūpestingą, trankų ir ugningą. Juk šis sąrašas nesibaigiantis.

  9. Atsisakykite nepagrįstų lūkesčių ir nevisavertiškumo komplekso. Ar svajodamos apie įspūdingą ir prašmatnų gyvenimą galime jaustis laimingomis? Ar gyvendamos ramų ir paprastą gyvenimą, negalime pajausti pilnatvės? Juk nuolat galvodamos – „gal turėčiau norėti daugiau iš gyvenimo?“, varginame save. Verčiau paklauskite savęs – ko man reikia, kad jausčiausi gerai? Kokio dydžio namo? Kiek draugų? Galbūt pastaruoju metu esate kiek atsiskyrusi, tai kodėl gi nesusisiekus su draugais ir jų neaplankius? Tvarkingi namai taip pat padeda įveikti tokias abejones. Keista, bet nevisavertiškumo jausmas neretai mus kamuoja būtent tada, kai būname per daug užsiėmusios ar išsiblaškiusios ir nesusitvarkiusios namų. Tačiau susikaupus ir skyrus keletą valandų namams tvarkyti, švarinti ir valyti, psichologiškai galime jaustis neblogiau negu po masažo ar veido valymo.

  10. Nebijokite priimti svarbių sprendimų viena. Pažvelkite į savo gyvenimą iš perspektyvos, pamatysite kad labiausiai jo formą ir kryptį pakeitė tikrai svarbūs sprendimai. Nors dažnai nusprendžiame paprasčiausiai sekti paskui ką nors kitą arba pasiduoti aplinkinių įtakai, tačiau geriau paanalizavusios suprastume, kad labiausiai didžiuojamės būtent tais sprendimais, kuriuos priėmėme visiškai savarankiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius