-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21

15min studijoje: naujovės gydant nutukimą ir du veiksniai, kurie garantuoja rezultatą

Nutukimas – liga, su kuria susiduria vis daugiau ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio gyventojų. Priežasčių, kodėl vis dažniau girdime apie šią ligą – daug, bet šiandien kreipsime dėmesį į gydymą. 2023 m. Lietuvos nutukimo asociacija patvirtino naujas nutukimo gydymo gaires, taigi valdybos narė Austė Gudelevičienė pasakoja – kam jos, ką iki šiol darėme ne taip ir ką darysime kitaip?

Psichoterapeutė Rosita Kanapeckaitė pabrėžė, kad visuomenėje vis dar gaji nutukimo stigma, kuri neretai pakiša koją efektyviam gydymui, vis dar nesuvokiame, kad tai – liga. Taip pat psichologė pasidalino, kokie du esminiai veiksniai padeda tikslingai judėti gydymo link.

– Kokios yra dažniausios nutukimo priežastys šiandien? Ar jos keičiasi bėgant laikui?

A.G. Sakyčiau, daugėja informacijos apie tai, kas lemia nutukimą. Požiūris jau nebėra toks – „mažiau ėsk ir daugiau judėk“. Imame suprasti, kad tai nėra vien netinkama mityba ir mažas fizinis aktyvumas. Nors, aišku, kad tai yra pagrindas, bet nemažai į įtakos daro amžius, menopauzė, pogimdyminis periodas, genetinės priežastys ar ligos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius