Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje vyko pokalbis apie vyrų erekcijos sutrikimų paplitimo mastus, jų pasekmes ir „viagros bobutes“

Lietuvoje daugiau nei 100 tūkstančių vyrų sieja viena bendra problema. Apie ją garsiai nekalbama, mažai žinoma ir dažnai gėdijamasi. Erekcijos sutrikimų turi 1 iš 10 vyrų, o daugelis jų nežino, kad tai tik kitos, sunkesnės ligos simptomas. Kaip įmanoma jiems padėti, jeigu jie patys mieliau renkasi tylą? Apie tai 15min studijoje penktadienį kalbėjomės su Seimo nariu Mykolu Majausku ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) viceprezidentu Gediminu Žižiu.
Mykolas Majauskas ir Gediminas Žižys
Mykolas Majauskas ir Gediminas Žižys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lytinės funkcijos sutrikimas – tai nuoroda į širdies ir kraujagyslių ligas, diabetą, išsėtinę sklerozę, skydliaukės sutrikimus. 2015 m. JAV mokslininkų publikuotas tyrimas, kurio metu buvo sekama 1790 vyrų sveikata, o po 7 metus trukusio duomenų rinkimo paaiškėjo, kad vyrai, kenčiantys nuo erekcijos sutrikimų, net 70 proc. dažniau miršta priešlaikine mirtimi.

Vilniaus universiteto mokslininkų atliktas savižudybių atvejų 2016 m. Vilniaus mieste kokybinis tyrimas atskleidė, kad net 20 proc. nusižudžiusių vyrų turėjo prostatos problemų.

Tačiau daugybė atliktų tyrimų ir apklausų rodo, kad vyrai bijo kreiptis pagalbos – verčiau renkasi kentėti ar ieškoti išeičių juodojoje rinkoje. Dažnai erekcijos sutrikimas sukelia psichologinę įtampą, kurios pasekmės – depresija, alkoholizmas, buitinis smurtas ar savižudybės. Paradoksalu, kad vienas dažniausių antidepresantų šalutinių poveikių ar alkoholizmo rezultatų – erekcijos sutrikimas. Tai lyg uždaras ir nesibaigiantis ratas.

Vilniaus universiteto mokslininkų atliktas savižudybių atvejų 2016 m. Vilniaus mieste kokybinis tyrimas atskleidė, kad net 20 proc. nusižudžiusių vyrų turėjo prostatos problemų. Nors ne visi prostatos vėžiu sergantieji turi erekcijos sutrikimų, bet vis tik daugelis besigydančių susiduria su šia problema.

Erekcijos sutrikimams gydyti skirti vaistai Lietuvoje parduodami tik su receptu, tuo tarpu išradingesni vyrai vaistus siunčiasi internetu ar perka turgavietėse, negaudami nei gydytojo konsultacijos, nei žinodami, kokios kokybės produktą vartoja. Baisiausia, kad dalis sergančiųjų širdies ligomis, erekcijos sutrikimams gydyti skirtų vaistų vartoti negali – tai itin pavojinga.

Kitos šalys, susiduriančios su ta pačia problema, rado drąsų sprendimą, kurį siūloma įgyvendinti ir Lietuvoje: kreiptis į vaistų gamintojus, kad šie pateiktų specialų preparatą vyrams, kurį būtų galima įsigyti be recepto.

VIDEO: 15min studijoje – pokalbis apie vyrų erekcijos sutrikimų paplitimo mastus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius