Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“: kodėl būtina netylėti?

Ketverius metus iš eilės Kauno moterų draugija lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis kartu su partneriais Kaune vykdo socialinę akciją „16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“. Akcija pradedama Tarptautinę prievartos prieš moterį panaikinimo dieną, o užbaigiama Žmogaus teisių dieną.
Moteris.
Moteris. / Fotolia nuotr.

„Organizacija teikia pagalbą moterims, patyrusioms smurtą artimoje aplinkoje ar šiaip patekusioms į krizines situacijas“, – teigia socialinė pedagogė, šeimų konsultantė Renata Ališevičienė. Į organizaciją besikreipiančios moterys turi teisę gauti nemokamą socialinio darbuotojo, šeimų konsultanto ar teisininko konsultaciją.

Statistikos duomenimis, kas 3 moteris yra patyrusi smurtą iš savo partnerio. Tačiau R. Ališevičienės pastebėjimu, moterys dažnai laikosi įsitikinimo, jog šeimos problemos, krizinės situacijos – tik jų pačių asmeninė problema, ir niekas joms negali padėti: „Vyras pateks į policijos skyrių, grįš, smurtas vėl kartotis“. Tačiau nesprendžiama problema niekur nedingta, kančios tęsiasi.

Akcijos renginių metu siekiama paskatinti moteris, patiriančias smurtą kreiptis į moterų nevyriausybines organizacijas, kur jos gali gauti kompleksinę pagalbą ir palaikymą, vaduojantis iš smurto gniaužtų. Taip pat siekiama didinti visuomenės nepakantumą smurtui šeimoje. 

VIDEO: 16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų,Moterų krizių centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius