Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 svarbūs pokyčiai, padėsiantys atsikratyti atsikišusio pilvuko

Pūpsantis pilvukas – ne tik turinčiųjų antsvorio problema. Kaip pastebi specialistai, tai būdinga ir lieknoms moterims.
Moteris daro atsilenkimus
Moteris daro atsilenkimus / Vida Press nuotr.

Womenshealthmag.com rašoma, kad nebūtina puikuotis ištreniruotu pilvo presu, kad jaustumėtės gerai ir būtumėte sveiki. Verta žinoti, kad paprasti pokyčiai gali padėti jums atsikratyti pilvo riebalų, kadangi pastarieji sukelia uždegimus, įvairių ligų riziką, o padidėjusi talijos apimtis grasina širdies ir kraujagyslių ligomis.

Travisas Storkas, knygos „The Lose Your Belly Diet“ autorius dalinasi patarimais, kurie turėtų padėti siekti norimo tikslo.

Jums nereikia atsisakyti angliavandenių...

Tačiau juos turite papildyti skaidulomis, kurios itin naudingos virškinamajam traktui ir jūsų sveikatai. Jausitės kur kas ilgesnį laiką sotesni, o štai valgydami per mažai jau minėtų skaidulų, jūs kaip tik rizikuojate priaugti svorio. Avokadai, obuoliai, burokėliai ir daugybė kitų produktų padės jaustis išties puikiai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lieknėjimo pagalbininkai: 22 produktai, turintys daug maistinių skaidulų

Valgykite daugiau migdolų

Migdolai yra puikus pasirinkimas dėl to, kad juose gausu skaidulų, jie ilgam pasotina. Tyrimai atskleidė, jog žmonės, kurie valgė migdolus, numetė daugiau pilvo riebalų palyginti su tais, kurie to nedarė. Tiesa, migdoluose daug kilokalorijų, todėl riešutų nepadauginkite – valgykite saikingai.

Treniruokitės – kilnokite svorius bent tris kartus per savaitę

Jėgos treniruotės bent tris kartus per savaitę jums padės pagreitinti medžiagų apykaitą, sudeginti daugiau riebalų, taip pat – ir pilvo srityje. Tačiau labai svarbu išlaikyti rutiną, kadangi tai reikalinga visam jūsų kūnui, organizmui ir svoriui. Stenkitės nuolat judėti – vaikščioti, bėgioti, greitai eiti ir pan. Tegu tai tampa įpročiu!

Šiems patarimas antrina ir kita specialistė. „Kai kalba pasisuka apie pilvo riebalus, yra daug nesusipratimų“, – sako gydytoja Holly Lofton. Ji tikina, jog norėdami atsikratyti nepageidaujamų riebalų, turite atsižvelgti į savo gyvenimo būdą. Specialistės nuomone, yra ne viena priežastis, kodėl nepavyksta pasiekti norimo rezultato.

Valgote daug šaldyto greitai paruošiamo maisto, įvairių batonėlių, supakuotų užkandžių

Net iš pirmo žvilgsnio nekaloringi užkandžiai sudėtyje turi nemažai cukraus ir druskos. H.Lofton sako, kad druska skatina pilvo pūtimą, o cukrus virsta riebalais, net jeigu tai natūralūs saldikliai, kaip, tarkime, medus.

Pasak Hepatology žurnale publikuoto tyrimo, žmonės, kurie valgė užkandžius gausius riebalų ir cukraus, priaugo daugiau svorio nei tie, kurie suvartojo tiek pat kalorijų valgydami subalansuotą maistą.

Darote tik atsilenkimus

Verta žinoti, kad tik atsilenkimai jums nepadės suformuoti dailios figūros. Kaip pabrėžia H.Lofton, rezultatas išryškės tik tada, kai skirsite dėmesio visam kūnui ir treniruosite visas raumenų grupes.

Miegas svarbus

Kuo mažiau miegate, tuo labiau norite užkandžiauti nesveikais maisto produktais. Ne vienas tyrimas atskleidžia miego svarbą, norintiems gerai jaustis bei sulieknėti. Štai miegantys penkias valandas žmonės svėrė daugiau, turėjo daugiau ir pilvo riebalų nei palyginti miegantys nuo 6 iki 8 valandų. Nepakankamas miego kiekis skatina alkio hormono išsiskyrimą, o nuovargis, natūralu, apsunkina pasiryžimą sportuoti.

Per daug gerųjų riebalų

Taip, gerieji riebalai mums būtini, tačiau daugelis žmonių pamiršta, kad jie dar ir labai kaloringi. H.Lofton siūlo atsižvelgti į suvartojamų gerųjų riebalų kiekį ir valgyti juos saikingai. Tik tokiu atveju užtikrinsite jų teigiamą įtaką jūsų svoriui.

Gazuoti gėrimai su dirbtiniais saldikliais

Viena stiklinė limonado jums kainuoja išties daug – gaunate nemažą kiekį dirbtinių saldiklių, kurie vėliau virsta riebalais ir apskritai kenkia sveikatai. Tyrime, publikuotame Journal of the American Geriatrics Society rašoma, kad žmonės, gėrę gazuotus saldžius gėrimus net tris kartus daugiau priaugo riebalų palyginti su tais, kurie šiuos gėrimus išbraukė iš savo raciono.

Specialistai pataria atsigręžti į vandenį, kadangi mūsų kūnas jį pasitelkia skaidydamas riebalų ląsteles. Štai kodėl labai svarbu palaikyti balansą, be to, vanduo dar ir skaistina odą bei padeda išlaikyti jaunystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius