Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3D echoskopijos metu išvydusi neįgalaus sūnaus šypseną britė apsisprendė nenutraukti jo gyvybės

Gydytojai nuo britės neslėpė – jos vaikelio smegenys vystosi netinkamai, jis nevaikščios, nekalbės, jam reikės skirti 24 valandas per parą. Atlikusi 3D echoskopiją ir pamačiusi vaikelio šypseną bei rankos mostą mama nesiryžo pasidaryti aborto, ji nusprendė, kad vaikelis nusipelnė gyventi, skelbia „Daily Mail“.
Kūdikis
Kūdikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Echoskopijos metu vaikelis šypsojosi, pūtė burbuliukus, mojavo rankomis, spardėsi.  Tačiau likimas viską sudėliojo savaip. Vos gimęs Lucianas po devynių valandų mirė. 

Mama buvo nusprendusi, kad nepaisant visko, kūdikis turi gyventi, juoktis, žaisti, kad ir koks trumpas jo gyvenimas bebūtų. 

„Tol, kol jis nejautė skausmo, aš norėjau leisti jam mėgautis gyvenimu, – tiek manyje, tiek jam atkeliavus į pasaulį, nesvarbu, kiek laiko tai truktų“, – sakė Katyia Rowe. Kūdikio moteris su savo gyvenimo draugu, 26-erių Shane’u Johnsonu, susilaukė pernai spalį.

Moteris neslėpė, kad žinia apie nesveiką kūdikį buvo tikras šokas, tačiau nepaisant to jie abu laukė jo gimimo. „Turėjome tiek daug planų ateičiai, negalėjome sulaukti, kada su juo susitiksime. Pamačiusi jį, besišypsantį ir žaidžiantį manyje, negalėjau nutraukti jo gyvybės“, – sakė ji.

Nepaisant prastų prognozių, išvydę savo kūdikį 3D echoskopijos metu tėvai nusprendė laukti vaikelio gimimo. 

Pirmoji echoskopija, kuomet moteris buvo tris mėnesius nėščia, praėjo sklandžiai. Atrodė, kad viskas klostysis puikiai. Komplikacijos pasirodė, kuomet moteris buvo nėščia 20 savaičių. Dėl neišsivysčiusių smegenų kūdikiui prognozuota visiška negalia. Birmingemo vaikų ligoninės ekspertai teigė, kad jam reikės 24 valandų priežiūros, jis nekalbės ir nevaikščios. 

24 nėštumo savaitę porai pasiūlyta nutraukti nėštumą. Tačiau nepaisant prastų prognozių, išvydę savo kūdikį 3D echoskopijos metu tėvai nusprendė laukti vaikelio gimimo. 

„Nepaisant baisių dalykų, kurie man buvo pasakyti, kol jis buvo manyje, jo gyvenimas atrodė toks nuostabus, nesiskiriantis nuo kitų vaikų, jo stebėjimas mums suteikė daug džiaugsmo“, – sakė pora. 

Prognozuota, kad vaikelis gyvens ne ilgiau kaip penkerius metus.

„Niekada nejaučiau itin stipraus motinystės jausmo, tačiau tuo metu aš nieko labiau nenorėjau, nei rūpintis savo sūnumi ir suteikti jam viską, ką galiu. Aš buvau laiminga nusprendusi, kad pašvęsiu jam savo gyvenimą“, – pasakojo K.Rowe. 

Berniukas gimė spalio 23-iąją dieną ir buvo iškart nugabentas į specialų kūdikių priežiūros skyrių apžiūrai. Netrukus porai pranešta, kad kūdikis gyvens itin trumpai. „Mes buvome priblokšti, tačiau buvome nusprendę, kad vos gimęs jis pats rodys, kuriuo keliu turi eiti toliau. Man buvo didelė garbė būti jo mama devynis mėnesius. Toliau viskas priklausė nuo jo paties“, – pasakojo K.Rowe. 

Moteris spėjo kūdikį palaikyti savo rankose ir tai vadina laimingiausia gyvenimo akimirka. „Lucianas bet kuriuo metu galėjo mirti mano įsčiose, tačiau jis išgyveno pakankamai ilgai, kad susitiktų su mumis“, – ilgesingai pasakojo mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius