-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 trеnerės раtarimai, kаip nерrarasti mоtyvacijos sportuojаnt

„Mūsų „noriu“ nеrеtai neatitinka mūsų „galiu“, – kоmеntuoja fitneso trеnеrė ir bikinio mоdеlis Ingа Žuоlytė. – Jei paklaustume žmogaus, ar jis nori treniruotis ir būti geros formos, daugelis pasakys, kad taip, bet tikrai gerai, jei pusė jų iš tikrųjų treniruojasi“, rašoma pranešime spaudai.
Treneris stebi sportuojančią merginą.
Treneris stebi sportuojančią merginą. / Fotolia nuotr.

4F ženklo ambasadorė Ingа duodа kеletą paprastų patarimų, kаip nерrarasti mоtyvаcijos.

1 patarimas: ką dаryti, jеi tingisi? Kovoti su tingumu nėra prasmės, tai – simptomas, o ne liga. Pirmiausia reikia suprasti, ko jūs norėtumėte pasiekti sporte arba sveiko gyvenimo būdo srityje apskritai, o tada jau suprasti, kuri iš siūlomų priemonių jums tinka. „Pavyzdžiui, norite, kad nugara nustotų skaudėti, – pasakoja Inga Žuolytė, – ir tikrai yra keletas būdų, kaip išspręsti problemą: masažai, plaukiojimas baseine, gimnastika. Pasirinkite tai, kas jus džiugins, ir tada jums jūsų tingumas nesutrukdys.“

2 patarimas: dаryti, jеi nėrа mоtyvаcijos? I.Žuolytės nuomone, tingumas ir motyvacijos stoka – seserys dvynės: motyvacija – tai jūsų siekimas patenkinti savo poreikius. Jei nėra poreikio arba jis nėra visiškai suprastas bei nepakankamai stiprus – nebus ir pakankamos motyvacijos. Nei treneris, nei kas nors kitas, nei jūs patys negalėsite prievarta savęs motyvuoti. Rasti tinkamą priežastį, kad pradėtumėte sportuoti, reikia tik tokią, kuri tinka jums. Užuot prisiverstumėte prievarta treniruotis ir teisingai maitintis, pirmiausia, susitvarkykite su savimi: užduokite sau tinkamus klausimus, kodėl jums to reikia, ką ir kodėl jūs norite pasiekti? Kiek pastangų jūs pasiruošę įdėti, kad pasiektumėte tikslą, ir kiek jus nudžiugins šis rezultatas?

3 patarimas: dаryti, jеi nėra еnеrgijos? Sportas – vienas iš būdų išsaugoti žvalumą ir gerą savijautą kasdieniame gyvenime, taip pat papildomos energijos šaltinis. Tai galima pajausti ir pripažinti tik susiruošus ir pradėjus treniruotis. Prasidėjus procesui, jau sunku įsivaizduoti savo gyvenimą be sporto. Labai svarbu rasti „savo“ sporto šaką.

„Mano nuomone, kiekvienam, ypač jauniems žmonėms, kurių figūra ir pasaulio suvokimas vis dar formuojasi, labai tinka šokiai. Jie padeda jausti ritmą, teigiamai veikia pozą, ugdo kitų žmonių supratimo įgūdžius, moko bendrauti. Sportas, aktyvus gyvenimo būdas – kaip jaunystės eliksyras. Net tada, kai atrodo, kad kasdieniame šurmulyje nėra laiko sportui, pradėjus nors šiek tiek sportuoti, atsiranda papildoma energija, padidėja našumas ir gebėjimas padaryti dar daugiau. Vienas iš labiausiai sveikų aktyvumo rūšių – pasivaikščiojimai gryname ore, nes tai – arčiau gamtos. Judėjimas padeda sureguliuoti medžiagų apykaitą, suderina mintis, padeda pozityviau pažvelgti į įvairius dalykus.“

4 patarimas: ką dаryti, jеi liūdna? Suraskite draugą, su kuriuo kartu treniruositės. Labai pageidautina, kad jis jau turėtų tokį įprotį, tuomet yra mažesnė tikimybė, kad kartu mesite sportą. Treniruočių partneris yra labai svarbus užsiėmimų pradžioje, nes visada lengviau pradėti kartu. Padirbėkite su savo suvokimu – jei priimsite treniruotes, kaip kankinimą, tai jos tokios ir bus. Geriau galvoti apie rezultatą, kurį pasieksite, jėgą, ištvermę, lankstumą, kurie padės bet kurioje gyvenimo situacijoje, teigiamai matysis išvaizdoje ir vidiniame pasaulyje. Be to, geros treniruotės suteikia papildomos energijos ir gerina sveikatą.

„Mano darbo praktikoje taip pat nereti atvejai, kai kokybiška ir patraukli bei komfortiška sportinė forma motyvavo nemesti to, kas pradėta. Tai ne tik psichologinis, bet ir praktinis klausimas – jei jau naujiems drabužiams ir abonementui į salę buvo išleisti pinigai, tai nuodėmė jų neatidirbti“, – pataria Inga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius