Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 žingsniai iki basučių, arba Jūsų vasara be basučių

Ne, tai ne paskutinis mados klyksmas. Įsivaizduokite: lauke 26 laipsniai karščio, o jūs… avite uždarus batelius. Kojos prakaituoja, atrodo, jog nuo kaitros pėdos dūsta. Norėtumėte tuoj pat nusiauti ir pasivaikščioti basomis. Tačiau, per vėlai pradėjus gydyti nagų grybelį, gali tekti slėpti nagus. Skaitykite 4 žingsnius, kaip pakeisti šią liūdną perspektyvą.
Paplūdimyje
Paplūdimyje / „Fotolia“ nuotr.

1. Apsižiūrėkite nagus kiekvieną kartą, kai juos kerpate, arba paprašykite, kad apžiūrėtų pedikiūrą atliekanti specialistė. Pažeistą nago plokštelę uždengti raudonu laku – ne išeitis. Nago būklė toliau blogės, o infekcija plis į kitus nagus. Negydant keisis ne tik nago spalva, bet ir pati plokštelė, kuri gali sustorėti, susiraukšlėti, suminkštėti ir imti ir trupėti.

2. Pastebėję pakitimus nedelskite. Jei neseniai stipriai sutrenkėte ar kitaip traumavote nagą, gali pakisti jo spalva. Tačiau, jei jokios traumos nepatyrėte, o nago plokštelė kur nors kamputyje papilkėljo ar parudavo, tai – jau požymis, kad nagą galbūt pažeidė grybelis. Rekomenduotina apsilankyti pas dermatologą, kuris arba diagnozuos infekciją, arba nustatys kokią kitą priežastį. Galima pradėti gydymą ir vietinio poveikio nereceptiniu vaistu, kurį rasite vaistinėje.

3. Reklamą vertinkite atsargiai. Pačiam pasirinkti tinkamą priemonę nagų grybeliui gydyti gali būti sudėtinga. Pasiūla didelė, visi žada gerą rezultatą. Kai kurių preparatų reklamos skelbia, jog rezultato sulauksite po 2 savaičių. Tai – netiesa. Klinikinėmis studijomis patvirtinto efektyviausio vietinio vartojimo vaisto „Onytec“ poveikis pastebimas po 1–2 mėnesių, o visiškas išgijimas priklauso nuo nago pažeidimo laipsnio. Gydymas trumpesnis, kai pažeista tik nedidelė nago dalis. Nesitikėkite rezultato per 2 savaites ir netikėkite stebuklingo išgijimo pažadais.

4. Rezultatas priklausys nuo vaisto, kurį vartosite, ir nuo jūsų pasiryžimo. Reikia nusiteikti, kad gydymas bus ilgas, ir pasitelkus kantrybę tęsti gydymą tol, kol ataugs sveikas ir švarus nagas. Kitas svarbus faktorius yra veiksmingas vaistas, kuris tikrai prasiskverbtų pro nagą į infekcijos židinį, o neliktų paviršiuje. Tik tokie vaistai gali būti veiksmingi gydant nagų grybelį, tad ieškokite geriausio!

„Onytec“

„Onytec“ – EFEKTYVIAUSIAS lokaliai vartojamas vaistas nagų grybeliui gydyti.1

1 M. Iorizzo, I. Hartame, Ciclopirox 8 % HPCH nail lacquer in the treatment of mild-to-moderate onychomycosis: a rarandomized, double-blind amorolfne controlled study using a blinded evaluator, Appendage dissorders, 2015.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius