Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40 proc. Neringos kavinių ir restoranų pažeidžia higienos normas

Prasidėjus atostogų metui, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) skiria ypatingą dėmesį viešojo maitinimo įstaigoms pajūryje. Nors dėl šiurkščių pažeidimų kelių įstaigų veikla laikinai sustabdyta, specialistai teigia, kad padėtis gerėja.
Mažas kaimelis vidury miškų nebūtinai yra nuobodus, jame galima atrsti daug įvairių netradicinių pramogų
Neringa. / Wikimedia.org nuotr.

Neringoje patikrinus apie trečdalį visų kavinių ir restoranų nustatyta, kad apie 60 proc. dirba be pažeidimų. Tačiau jų vis dar pasitaiko.

Pirmą kartą už panašius pažeidimus bauda siekia vos iki 25 litų.

„Dažniausiai pasitaiko bendrų higienos normų pažeidimų, t.y. netinkamai plaunamas gamybinis inventorius arba lankytojų indai, neturi tinkamų dezinfekcinių medžiagų, darbuotojai nepasitikrinę sveikatos. Na,dažnai randama vasaros sezono metu produktų laikymo sąlygų pažeidimų“, – LRT televizijai teigė Jūratė Mačiulienė, Klaipėdos VMVT viršininko pavaduotoja.

Netinkamai laikomus produktus uždraudžiama vartoti. Šią vasarą keturiose Neringos maitinimo įmonėse dėl pasibaigusio galiojimo laiko uždrausta vartoti apie 100 kg produktų.

Pirmą kartą už panašius pažeidimus bauda siekia vos iki 25 litų. Už grubius pažeidimus sustabdoma įmonės veikla. Šią vasarą laikinai veiklą turėjo nutraukti penkios kavinės.

Veterinarijos specialistai pastebi, kad Neringos ir Klaipėdos paplūdimiuose laikinai veikiančiose kavinėse pažeidimų beveik nerandama, o iš paplūdimių pavyko išgyvendinti nelegaliai prekiaujančius čeburekais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius