Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

7 priežastys, kodėl jogurtą turėtumėte valgyti kasdien

Yra daugybė priežasčių valgyti jogurtą kasdien. Viena iš jų – geresnė savijauta. Jogurte yra daugybė mūsų organizmui naudingų medžiagų, kurios ne tik sustiprins imunitetą, bet ir padės virškinimui. Be to, valgydami jogurtą lengviau įveiksite stresą ir netgi lieknėsite.
Jogurtas su braškėmis
Jogurtas su braškėmis / 123RF.com nuotr.
  • Baltymai

Viena iš pagrindinių priežasčių valgyti raugintus pieno produktus – juose yra daugybė baltymų, kurie leidžia organizmui ir deginti riebalus, ir stiprinti raumenis vienu metu. Be to, jogurtas laikomas geriausiu užkandžiu norint greitai numalšinti alkį ir sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Tad jeigu sportuojate arba laikotės dietos – jogurtas bus puikus jūsų sąjungininkas.

  • Kalcis

Jogurtas yra vienas geriausių kalcio šaltinių, nes jo sudėtyje yra daug mažiau laktozės nei piene – jogurte esantys probiotikai laktozę paverčia pieno rūgštimi. Kalcis padeda sumažinti kraujospūdį ir hormoną kortizolį, kuris kaltas dėl riebalų kaupimosi pilvo srityje. Ir tai yra puiki žinia norintiems atsikratyti pilvuko.

  • Probiotikai

Daugybė tyrimų įrodo, kad naudingi mikroorganizmai, esantys žarnyne, padeda mums lieknėti. Be to, probiotikai padeda iš žarnyno išvalyti toksinus ir kovoja su blogosiomis bakterijomis, kurios dažnai išderina organizmą ir tampa antsvorio kaupimosi priežastimi.

  • Vitaminas B12

Jogurtas yra pats geriausias vitamino B12 šaltinis. Be to, jogurte esantis šis vitaminas geriausiai įsisavamas mūsų organizmo, priverčia jį greičiau deginti riebalus ir greitina medžiagų apykaitą. Ir tai dar ne viskas – vitaminas B12 reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir netgi gerina nuotaiką!

  • Vitaminas B6

Šis vitaminas padeda mums kovoti su stresu bei įtampa ir stiprina organizmą. Todėl jeigu jums sunki diena, jaučiate stresą, esate sudirgę, vietoj šokoladuko suvalgykite indelį natūralaus jogurto.

  • Kalis

Kalis padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir atsikratyti pilvo pūtimo. Abi šias savybes greitai pastebėsite, nes sijonai ar kelnės netrukus taps laisvesni. Be to, jeigu turite virškinimo problemų, jogurte esantis kalis padės jas sutvarkyti.

  • Magnis

Jogurtas – puikus magnio šaltinis, nors ir yra gyvūninės kilmės produktas. Magnis taip pat prisidės kovojant su antsvoriu, nes sumažins cukraus kiekį kraujyje, pagerins medžiagų apykaitą ir virškinimą, padės organizmui įveikti stresą.

Akivaizdu, kad jogurtas yra puikus daugelio vitaminų šaltinis ir tikras mūsų organizmo draugas. Svarbu išsirinkti tinkamą, be kenksmingų sintetinių priedų ir stiprinti savo organizmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius