Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

90 proc. internetu parduodamų vaistų – suklastoti

Suomijos muitinė pasakoja, kad pastaruoju metu smarkiai padaugėjo nusikaltimų, susijusių su įvairių vaistų importu. Šiemet jų jau fiksuota tiek, kiek per visus 2012 metus, rašo Suomijos naujienų portalas „Yle“.
Vaistų vartojimas
Vaistų vartojimas / Fotolia nuotr.

Antibiotikai, vaistai erekcijos sutrikimams gydyti, melatoninas (nemigą gydantis vaistas) ir hormonai yra dažnai randami Helsinio Vantaa oro uoste.

Per oro uosto muitinės darbuotojų rankas kasmet pereina apie 40 mln. vaistų pakuočių. Tai, pasak pareigūnų, yra sparčios elektroninės prekybos plėtros rezultatas. Dėl mažos prekių kainos ir galimybės pirkti vaistus anonimiškai, vartotojai jų įsigyja internetinėse parduotuvėse.

Per pastaruosius 10 metų su vaistais susijusių nusikaltimų smarkiai padaugėjo – šiemet jau padaryta tiek nusikaltimų, kiek per visus 2012-uosius metus (1100).

Daug žmonių užsisako produktus ir patikimai atrodančių tinklalapių. Tačiau retais atvejais pirkėjus pasiekia kokybiški vaistai. Maždaug 90 proc. internetu parduodamų vaistų yra suklastoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius