-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Adrijaus dvasios stiprybė – videofilmuke: šitaip jis išmoko vaikščioti su kojos protezu

Prieš metus Adrijui Beniušiui gydytojai amputavo koją. Šiemet jis jau bėgioja. Amerikoje vaikinas išmoko gyventi su protezu. Vietos protezuotojui įspūdį paliko Adrijaus ryžtas ir drąsa, todėl palangiškis namo grįš ne su vienu, o su dviem kojos protezais – vienu galės naudotis vaikščiodamas, o kitas leis jam net bėgioti.
Pernai vėžys iš Adrijaus pasiglemžė koją, bet šiemet vaikinas jau gali bėgioti
Pernai vėžys iš Adrijaus pasiglemžė koją, bet šiemet vaikinas jau gali bėgioti / Marcie Kazickas nuotr.

Adrijų į Ameriką pasikvietė Kazickų šeimyna, su kuria jis susipažino prieš Kalėdas. Būtent Kazickai paaugliui suteikė viltį gyventi visavertį gyvenimą. Šią dovaną Adrijus labai brangina, todėl sukąstais dantimis vykdė kiekvieną protezuotojo nurodymą ir intensyviai treniravosi – stiprino viso kūno raumenis.

Adrijaus pažanga, pratinantis prie protezo, užfiksuota videofilmuke. Jame matyti, kad laikotarpis klinikoje – ne iš lengvųjų.

VIDEO: Above Knee Amputee from Lithuania to Prosthetics In Motion, NYC!!!!!

Tačiau net kęsdamas skausmus Adrijus nepasidavė. Jei protezuotojas paprašydavo užlipti 10 laiptelių, Adrijus kopdavo 100. Klinikoje jis turėjo lankytis dukart per savaitę, tačiau ateidavo į ją dvigubai dažniau. Protezuotojas Chrisas sakė niekada nesutikęs taip ryžtingai dirbančio žmogaus.

Balandį Adrijui sukako 18-a. Praėjusių metų gegužę jis pajuto skausmą dešinėje kojoje. Ant kelio susidarė keistas darinys, plika akimi matėsi sutinimas. Koja tirpdavo, todėl darėsi sunku vaikščioti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Johnas ir Marcie Kazickai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Johnas ir Marcie Kazickai.

Po įvairių tyrimų medikai konstatavo: sarkoma, gana didelė, įsiskverbusi į audinį.

Adrijus ištvėrė šešis chemoterapijos kursus, tačiau gydymas nepadėjo – jis išgirdo, kad vienintelis būdas suvaldyti ligą – kojos amputacija.

Rugpjūčio 6 dieną paaugliui buvo pašalinta dešinė koja. Po operacijos teko ištverti dar 12 chemoterapijų, kurios užsitęsė iki pat Kalėdų.

Šių metų balandžio 8-ąją Adrijui buvo atlikti medicininiai tyrimai. Kaulų scintigrafija jokių naujų židinių nerodė, todėl galima teigti, kad vaikinas ligą įveikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius