Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Grigaliūnienė: „Nerizikuokime savo vaikų sveikata“

Meningokokinė infekcija – tai liga, kurią gali būti sunku diagnozuoti, o žaibinė jos forma labai sunkiai gydoma, kartais nesuteikiant jokios vilties išgyventi. Tai, ko negalime kontroliuoti, mus gąsdina. O kiekviena mylinti mama, anot Agnės Grigaliūnienės imsis visko, kad apsaugotų savo vaikus.
Agnė Grigaliūnienė su šeima
Agnė Grigaliūnienė su šeima / Projekto partnerio nuotr.

„Diskusija – už ar prieš skiepus, visuomet yra labai gaji ir arši. Aš esu ta mama, kuri pasisako už skiepus. Kalbant apie meningokokinę infekciją, aš ilgai galvojau ir tariausi su savo šeimos ir vaikų gydytojais. Mes paskiepijome abu savo vaikus, nes toks sprendimas paprastas ir logiškas: skiepai yra vienintelė priemonė, kuri gali bent kažkiek arba visiškai apsaugoti nuo meningokokinės infekcijos. Juk ši liga sunkiai atpažįstama, spaudoje skaitau, kad net gydytojai ne visada atpažįsta pirminius simptomus“, – sako dviejų vaikų mama A.Grigaliūnienė.

Komunikacijos agentūrai vadovaujanti moteris pataria visada kliautis specialistais ir informacijos apie gydymą, skiepus ar vaistus neieškoti internete, neklausti mamyčių forumuose, o kreiptis į savo šeimos gydytoją.

„Aš nesu labai baili mama ir dėl kiekvienos problemos nesigriebiu vaistų. Bet sutikite, yra tam tikri dalykai, nuo kurių mes galime ir privalome apsaugoti savo vaikus, – įsitikinusi Agnė, – juk gyvename ne saloje, atvirkščiai – mūsų šeima labai sociali. Kai pagalvoju, kad mano vaikai lanko darželį, eina į mokyklą, socializuojasi ir sutinka daug žmonių, suprantu, kad meningokokas gali juos užklupti.“

Meningokokinė infekcija plinta lašeliniu būdu per orą, artimo kontakto metu. Pavyzdžiui, nusičiaudėjus, kosint ar per bučinį galima perduoti ligos sukėlėją. 10-30 procentų visuomenės yra meningokoko nešiotojai, kurie patys nejaučia jokių ligos simptomų, bet gali užkrėsti kitus.

Informacinis partneris – sveikatos priežiūros bendrovė „GlaxoSmithKline Lietuva“.

VIDEO: Agnė Grigaliūnienė: „Nerizikuokime mūsų vaikų sveikata“

Daugiau informacijos apie ligą ir jos profilaktiką rasite http://www.ulac.lt/meningokokine-infekcija

Projekto partnerio nuotr./GSK logo
Projekto partnerio nuotr./GSK logo

LT/BEX/0035/17, paruošta 2017 10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius