Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airinė Palšytė dalinasi patarimais, kaip apšilti prieš bėgimą „Wings For Life World Run“

Iki neįtikėtino masto labdaros bėgimo „Wings For Life World Run“ liko nebe tiek daug – jau gegužės 9-ąją pasaulis bėgs už tuos, kurie negali. Sinchroniškas startas su visomis kitomis šalimis dalyvėmis Lietuvoje įvyks 14 val. O kad jis vyktų sklandžiau, „Red Bull“ atletė, daugybės medalių savininkė Airinė Palšytė patars, kaip teisingai apšilti.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Yra nemažai žmonių, kurie vos išėję į lauką, iškart pradeda bėgti, tačiau tai nėra geras sprendimas. Apšilimas – labai svarbi kiekvienos treniruotės dalis, mat bėgimas be jo gali pakenkti ir sąnariams, ir raumenims, ir papildomai apkrauti širdies veiklą.

Bet kaip teisingai apšilti? Technikų yra daug ir įvairių, o pati Airinė naudoja paprastą ir efektyvią penkių pratimų kombinaciją, kuri užtrunka iki dešimties minučių. Visą ją pamatysite šiame Airinės vaizdo įraše.

Žiūrėkite Airinės Palšinės bėgimo pratimus:

VIDEO: Airinė Palšytė dalinasi patarimais, kaip apšilti prieš bėgimą „Wings For Life World Run“

Šiemet dėl pandemijos apribojimų „Wings for Life World Run“ bus bėgama savarankiškai, pasirinktu maršrutu, įsijungus bėgimo programėlę. Tačiau bėgti savarankiška nebūtinai reiškia bėgti visiškai vienam – bendrumo jausmą padės išlaikyti komandų funkcija. Dalyviai gali jungtis į komandas, mesti iššūkius kitoms ar užsibrėžti tikslą visiems kartu pasiekti tam tikrą nubėgtų kilometrų skaičių.

Štai Airinė metė iššūkį latvių spetynkovės rekordininkei Laurai Ikauniecei – tad jei nori pasivaržyti su kaimynais, esi laukiamas jos komandoje ČIA.

„Wings For Life World Run“ yra pasaulinio masto labdaros bėgimas, kuris startuoja tuo pačiu metu visame pasaulyje. Tad nors Lietuvoje bėgimo pradžia yra patogiu laiku vidury dienos (gegužės 9 d.), 14 val., kitose šalyse bėgikai bėga ir sutemus.

Bet kuriuo atveju, tai ne tik proga pasimankštinti, bet ir galimybė padaryti gerą darbą, mat 100 proc. visų surinktų pinigų keliauja stuburo traumų gydymo tyrimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius