Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Neurologė: kai kurie laukia senatvės kaip išsigelbėjimo nuo migrenos skausmų

15min studijoje viešėjo Santaros klinikų gydytoja neurologė dr. Kristina Ryliškienė. Su medike buvo kalbamasi apie ligą, kuri vis dar neišgydoma ir nustatoma tik pagal simptomus. Nesergantys migrena įsivaizduoja, kad tai paprastas galvos skausmas, tačiau iš tiesų tai labai sunki, kasdienį žmogaus gyvenimą ir darbą trikdanti liga, kuri prasideda įprastais galvos skausmais.
Gydytoja neurologė dr. Kristina Ryliškienė
Gydytoja neurologė dr. Kristina Ryliškienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sergamumo migrena mastai yra didžiuliai – nuo migrenos kenčia vienas iš septynių pasaulio gyventojų. Taigi daugiau nei milijardas žmonių. 70 proc. migrena sergančių žmonių dirba sumažintu produktyvumu, o 30 proc. migrenos priepuolio metu lieka visiškai nedarbingi.

Migrenos priepuoliai paprastai prasideda jaunystėje, o labiausiai ji paplitusi 25–55 metų amžiaus grupėje. Iš anksto nuspėti, kada vienam ar kitam žmogui pasireikš liga, neįmanoma, taip pat neįmanoma nuo šios neurologinės ligos išgyti – galima ją tik kontroliuoti gyvenimo būdu bei vaistais.

Aplinkiniai labai dažnai nesupranta, ką patiria migreną sergantis žmogus, todėl 15min žurnalistė Inga Saukienė su medike kalbėjosi apie migrenos simptomus, kaip ją atskirti nuo paprasto galvos skausmo ir kokios yra galimybės kontroliuoti ligą, kad ji visiškai nesutrikdytų žmogaus gyvenimo.

VIDEO: Migrenos priežastys ir simptomai: kuo ji skiriasi nuo galvos skausmo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius