Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apaksi“, „nebenorėsi mylėtis“: 7 mitai apie masturbaciją

Kai Marijai buvo 13 metų, ji atrado, kad liesdama savo kūną gali sukelti sau malonumą. Nors tuomet ji dar nesuprato, kas tai yra, sako jautusi, jog tai nėra ta tema, apie kurią galėtų laisvai pasikalbėti su draugėmis.
Moters kūnas
Moters kūnas / Shutterstock nuotr.

„Iš bendraamžių girdėdavau juokelius apie tai, kaip jie su savimi žaidžia. Supratau, kad čia tai, ką ir aš darau. O kai kartą vieną tokį mano ir kiemo draugų „pajuokavimą“ išgirdo mama, jos reakcija buvo griežta. Ji ėmė gąsdinti, kad galiu užsikrėsti, kalbėjo, kad tai – nuodėmė. Supratau, kad tai – blogai“, – prisiminė Marija.

Malvestida Magazine nuotr./ Unsplash nuotr./Masturbacija
Malvestida Magazine nuotr./ Unsplash nuotr./Masturbacija

Prisimindama tą laiką ji neslėpė, kad ilgai tikėjo mamos žodžiais ir vengė masturbuotis. Išsilaisvinti iš gąsdinančių minčių jai padėjo užmegzti ilgalaikiai santykiai su eksperimentuoti mėgstančiu partneriu.

„Jis kažkaip sugebėjo sulaužyti mano gėdą ir baimę“, – džiaugėsi jauna moteris.Deja, daug žmonių, net ir suaugę, vadovaujasi mitais, kurie tebėra girdimi viešumoje. Nors seksologų ir medikų teigimu, masturbacija yra normalus fiziologinis procesas, toks pat natūralus, kaip ir ėjimas į tualetą ar kvėpavimas oru, daliai žmonių atrodo, jog masturbuodamiesi jie sau kenkia.

Įdomu tai, kad kai kurie mitai apie masturbaciją yra girdimi skirtingose šalyse ir net žemynuose.

Štai 7 dažnai pasitaikantys mitai apie masturbaciją, kuriuos surinko ir paaiškino „The Everyday Health“.

Turintys lytinį partnerį žmonės nemasturbuojasi

Seksologės Justine Marie Shuley teigimu, žmonės masturbuojasi nepriklausomai nuo to, ar jie palaiko santykius, ar yra vieniši. Kai kurie pavydi, kai jų partneriai masturbuojasi, nes mano, kad tai apgaudinėjimas, arba kad jų partneris masturbuojasi, nes nėra pakankamai geras lovoje.

Tačiau svarbu suprasti, kad žmonės turi skirtingus seksualinio potraukio lygius – visi jie yra visiškai sveiki ir normalūs. Tiesiog kai kuriems be sekso poroje, reikia ir solo žaidimų.

Shutterstock nuotr./Seksas
Shutterstock nuotr./Seksas

Pernelyg dažnas masturbavimasis gali sukelti erekcijos sutrikimų

Medikų teigimu, erekcijos sutrikimai neatsiranda dėl masturbacijos. Tiesa, tiek vyrams, tiek moterims gali atsitikti taip, kad dažnai masturbuojantis priprantate prie tam tikro prisilietimo, nesvarbu, ar tai būtų vibracija, ar jūsų paties ranka. Dėl to galite priprasti prie to pojūčio ir jums gali būti sunkiau patirti orgazmą su partneriu.

123RF.com nuotr./Paaugliai
123RF.com nuotr./Paaugliai

Masturbacija nėra normali lytinio vystymosi dalis

Žurnale „JAMA Pediatrics“ paskelbtame tyrime, kuriame dalyvavo daugiau kaip 800-ai 14-17 metų paauglių, nustatyta, kad masturbuojasi 74 proc. berniukų ir 48 proc. mergaičių. Tai – normali bet kurio žmogaus lytinio brendimo dalis.

Masturbacija nėra naudinga sveikatai

„Masturbacija turi nemažai naudos sveikatai, – sako J.M. Shuley. – Tarp jų – geresnis miegas, mažesnis stresas ir įtampa, mažiau galvos skausmų, geresnė koncentracija, didesnė savigarba, jaunatviškesnė išvaizda ir geresnė fizinė būklė.“

Taip pat yra nemažai specifinės naudos seksualinei sveikatai moterims, ypač vyresnio amžiaus, įskaitant mažesnį makšties sausumą ir skausmą sekso metu.

123RF.com nuotr./Vibratorius
123RF.com nuotr./Vibratorius

Atsiras priklausomybė

Kiek kartų per dieną „galima“ masturbuotis? Skirtingi seksologai jums nurodys skirtingą skaičių. Vis dėlto visi jie sutinka, kad masturbacija tampa problema tik tada, jei ji naudojama siekiant pabėgti nuo problemų santykiuose, taip pat, jei ji ima kenkti jūsų sveikatai, arba jei ji tampa realaus gyvenimo patirties pakaitalu.

Jei masturbacija sukelia fizinį skausmą, emocines problemas (negalite galvoti apie nieką kitą), problemas santykiuose arba pripratimo problemas (kai tik tokio tipo stimuliacija masturbuojantis sukelia orgazmą), tai gali būti signalas, kad reikia mažinti tokius žaidimus.

Vis dėlto dauguma žmonių natūraliai neturi poreikio masturbuotis dažniau nei 1-2 kartus per dieną.

Žmonės masturbuojasi tik tada, kai yra vieni

Iš tiesų gana dažnai masturbuotis žmonėms jaukiau, kai jie vieni. Vis dėlto nemaža dalis žmonių masturbuojasi kartu su partneriu ir masturbaciją įtraukia į savo seksualinio gyvenimo repertuarą.

Kai kurios poros mėgsta stebėti, kaip jų mylimasis masturbuojasi, o kai kurios mėgsta masturbuotis iki orgazmo po kitų seksualinių kontaktų. Abipusė masturbacija taip pat yra puikus būdas užsiimti saugiu seksu ir išvengti nepageidaujamo nėštumo.

123RF.com nuotr./ Sekso žaisliukai
123RF.com nuotr./ Sekso žaisliukai

Jei masturbuositės, apaksite

„Daugelis mitų apie masturbaciją, pavyzdžiui, šis, kilo dar tais laikais, kai žmonės manė, kad seksas skirtas tik dauginimuisi“, – sako seksologė J.M.Shuey, priminusi, kad ilgai žmonės taip pat tikėjo, kad masturbacija gali sukelti beprotybę, tuberkuliozę, plaukuotus delnus ir mirtį.

„Akivaizdu, kad nė vienas iš šių dalykų nėra tiesa“, – pabrėžia „The Everyday Health“ ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius