-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsišaukėlių taikinyje – vyrai: siūloma stebuklingai greitai išsigydyti prostatitą

Į sukčių akiratį pateko vyrai – piktybiškai sukurtoje interneto svetainėje skelbiama klaidinanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie produktą, neva leidžiantį greitai ir efektyviai atsikratyti prostatos ir kitų su lytine sveikata susijusių problemų.
Kieno rankose prostatos sveikata?
Kieno rankose prostatos sveikata?

Į sukčių akiratį pateko vyrai – piktybiškai sukurtoje interneto svetainėje skelbiama klaidinanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie produktą, neva leidžiantį greitai ir efektyviai atsikratyti prostatos ir kitų su lytine sveikata susijusių problemų. Tinklalapyje minimą produkciją siūloma įsigyti. Žinoma, su „didžiule“ akcija.

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) pranešime spaudai teigia per pastarąsias kelias savaites sulaukusi žmonių skundų dėl aptikto tinklalapio, kuriame rašoma apie vyrus kamuojančią bėdą – prostatitą ir reklamuojamas vienas konkretus produktas – geriamieji lašai „Prostalgene“.

Cituojamas neva autoritetingas asmuo, gydytojas Johnas Donnas, aprašoma produktą naudojusių vyrų patirtis ir įspūdžiai. Toks gydytojas – neegzistuoja, visų kalbintų vyrų veidai – neįžiūrimi.

Į VVKT žmonės taip pat kreipėsi ir dėl sąnarių ligas neva efektyviai išgydančio kremo „Move&Flex“ bei „revoliucinės“ priemonės nuo žvynelinės ir egzemos „Cleolux“. Nė vienas šių preparatų nėra įrašytas į Lietuvos Respublikos vaistinių preparatų registrą, Bendrijos vaistinių preparatų registrą ar Lygiagrečiai importuojamų vaistinių preparatų sąrašą.

VVKT panašių skundų iš gyventojų yra gavusi ir anksčiau. Siekiant išvengti melagingos informacijos sklaidos, buvo kreiptasi į atsakingas institucijas. Nustatyta, kad visi šie produktai – neaiškios kilmės gaminiai. O informaciją apie jį skleidžiantys tinklalapiai registruoti ne Lietuvoje, o kitose valstybėse: Panamoje, Rusijoje.

VVKT atkreipia dėmesį, kad vartodamas abejotinos vertės produktą, žmogus rizikuoja savo sveikata. Taip pat perspėja, kad gyventojai turėtų rinktis tik patikrintus, Lietuvoje registruotus vaistinius preparatus ir gydymosi būdus. O juos derėtų pirkti tik legaliose prekybos vietose arba jų internetinėse svetainėse, kurios yra pažymėtos specialiu logotipu, nurodančiu, kad šioje vaistinės internetinėje svetainėje pirkti vaistus yra saugu. Logotipu galima pasitikėti tik tada, kai jį paspaudus atsiranda vaistinių, parduodančių vaistus nuotoliniu būdu sąrašas (Lietuvos atveju šią informaciją matysite www.vvkt.lt svetainėje). Šį logotipą privalo turėti kiekviena legali internetinė vaistinė visose Europos Sąjungos šalyse.

Logotipas privalomas tik vaistų prekybai internetu. Nei maisto papildams, nei medicinos pagalbos priemonėms jis neprivalomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius